Senatorul USR Dan Ivan a depus o inițiativă legislativă prin care familiile copiilor cu sindromul Down să beneficieze de un număr de maximum 10 ședințe de consiliere psihologică de familie, după aflarea diagnosticului.

Membrii familiei (părinți, bunici, frați) vor putea beneficia de ajutor pentru a înțelege exact ce presupune îngrijirea unui copil care suferă de această boală, cu scopul scăderii riscului de abandon în astfel de cazuri.

Senatorul USR Dan Ivan, care este tatăl unui copil cu sindrom Down, spune că el însuși cunoaște exact abisul în care te aruncă primirea veștii, dar și nevoia de sprijin emoțional și psihologic din acele momente.

Dan Ivan: „Consilierea psihologică oferită de specialiști este absolut necesară în aceste cazuri, asigurând astfel dezvoltarea cât mai normală a acestor copii. Un copil care va trebui să se lupte cu integrarea în societate nu trebuie să fie supus și la traumele unui eventual abandon. Familia are nevoie de sprijin, are nevoie de informații și consiliere, pentru a rămâne strâns unită în jurul copilului. Din păcate, cunosc foarte multe situații de abandon familial după aflarea unei asemenea vești sau de izolare a copiilor din cauza rușinii de a fi special”.

În România, nu există o statistică privind numărul persoanelor cu sindrom Down, dar având în vedere faptul că la nivel mondial incidența este de aproximativ 1:800 de nașteri, se poate estima că sunt în jur de 30.000 de persoane care suferă doar de Trisomie 21.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !