Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește miercuri, 26 aprilie 2023, Conferința Internațională „Uniți în diversitate”, organizată de Liceul “Voltaire” la care vor participa invitați de prestigiu din ţară și străinătate.

Începând cu luna Noiembrie 2021, Liceul “Voltaire” derulează proiectul de parteneriat finanțat prin Programul Erasmus+, “Le multiculturalisme, un outil d’intégration des jeunes dans la vie sociale, politique et économique des pays européens”. Desfășurându-se pe o perioadă de 18 luni și având ca parteneri instituții de învățământ din Pasvalys, Lituania și din Monte Abrão, Portugalia, proiectul răspunde la necesitatea ca elevii să-și cunoască atât patrimoniul cultural propriu, cât și pe cel al țărilor europene partenere, conturându-le tinerilor sentimentul de apartenență la comunitatea europeană și dezvoltându-le, totodată, gradul de conștientizare socială, gândirea ecologică, dar și competențe de organizare, de cooperare, de comunicare și lingvistice.

În perioada 24-28 Aprilie se desfășoară cea de-a treia și ultima mobilitate din cadrul acestui proiect, ce va fi găzduită de Liceul Voltaire. Programul celor 5 zile de mobilitate va îngloba activități diverse: workshop-uri, concursuri, activități culturale și educative, simpozion internațional: “Noi abordări educaționale prin proiectele Erasmus+”, ateliere menite să distrugă barierele culturale sau lingvistice și să contribuie la dezvoltarea dinamicii abilităților de grup.

În cadrul Conferinței internaționale “Uniți în diversitate”, ce va fi găzduită miercuri, de Casa Dianu, viitorul sediu al Muzeul Cărții și Exilului Românesc, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, Consiliul Județean Dolj, tinerii vor avea ocazia să asiste la multiculturalism în acțiune. Acestora li se va “preda” lecția toleranței și a conviețuirii de către reprezentanți de seamă ai comunităților de polonezi, albanezi, evrei, maghiari sau romi din Craiova, care le vor vorbi despre identitatea minorităților pe care le reprezintă, despre importanța celebrării diversității și despre cum ne putem dezbate diferențele, fără a ne fractura comunitățile.

Cu această ocazie, în cadrul aceluiași program, invitații participă la prezentarea cu titlul „Traditions in Oltenia: Interculturality and legacy in Europe; Alelier STEAM: Start coding Ozobots, organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin Secția Mediatecă și American Corner.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi vernisată expoziția de carte „Tradiții și obiceiuri românești”, organizată prin Secția Depozit General și Săli de Lectură.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !