Primăria Municipiului Craiova anunţă că, începând cu data de 02.03.2020, se va lansa aplicaţia prin intermediul căreia cetăţenii pot solicita locuri de parcare în parcările de reşedinţă.
Zonele pilot în care au fost amenajate primele locuri pentru parcarea de reședință sunt următoarele:
* Cartierul 1 Mai, locurile arondate blocurilor: M4, M6, M7, M11, M12, M13, M14, M15a, M15b, M18, M19, M20, M21, M22, M23, M24, M25, M26, M27, M28, M29, M30, M31, M32 – 207 locuri de parcare;
* Cartierul Calea București, locurile arondate blocurilor: E1, E2, E6, E7, A11 – 110 locuri de parcare;
* Cartierul George Enescu, locurile arondate blocului: H15 – 7 locuri de parcare;
* Cartierul Brazda lui Novac, locurile arondate blocurilor: A9, A12, A13, A14, A15 – 44 locuri de parcare.
Subliniem faptul că, pe măsură ce se vor amenaja noi locuri de parcare de reşedinţă, Primăria Municipiului Craiova va demara o amplă campanie de informare a cetăţenilor din zonele de interes.
Înregistrarea cererilor pentru atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă, depunerea actelor justificative necesare, desfăşurarea licitaţiei, desemnarea câștigătorului, achitarea taxei precum şi eliberarea autorizaţiei de parcare se vor face exclusiv on-line, accesând direct site-ul instituţiei: https://parcari.primariacraiova.ro.
Acesta a fost comunicatul inițial al Primariei Craiova privind haosul pregătit pentru aceasta primavară. După cateva ore si insistente susținute din partea jurnaliștilor, a venit și următoarea completare „cei care pierd licitatia/nu vor sa plateasca/nu au bani sa plateasca aceasta parcare ce fac cu masinile?
Cei care pierd licitatia se pot inscrie pe lista de asteptare, iar sistemul va anunta cand se elibereaza unul.
Cei care nu vor sa plateasca sau nu au bani – nu li se va emite autorizatia de parcare si se reorienteaza sa parcheze acolo unde este posibil fara plata. Sunt locuri de parcare care raman nemarcate langa blocuri, dar mai departe de 30 m.
Cei care sunt in varsta si nu stiu sa acceseze – sunt indrumati de catre asociatiile de proprietari sau/si de reprezentantii primariei – serviciul de asociatii, cum sa procedeze.
Inscrierile se fac exclusiv on-line, dar platile se pot face si la orice ghiseu al Directiei de taxe si impozite.
Pentru cei care vin in weekend – parcheaza unde gasesc un loc liber fara plata, in zona adiacenta.
Cei 40 lei se platesc pentru ocuparea domeniului public, oriunde in oras, in afara intervalului de timp aferent parcarii cu plata.
Exista locuri de parcare în zona fiecărui bloc / cvartal nemarcate și care raman in aceeasi situatie ca pana acum. Adică, oamenii vor găsi in continuare locuri de parcare, nemarcate, doar ca vor fi situate mai departe de cei 30 m de bloc. Doar cei care plătesc au, astfel, asigurat pe timpul serii un loc aproape de domiciliu.
Asociatiile de locatari vor aduce la cunostinta proprietarilor toate informatiile legate de parcarea rezidentiala prin afisarea la avizierul asociatiei cat si la intrarea de la fiecare scara de bloc”, au mai precizat reprezentantii autorităților locale.
Tot în cadrul dezbaterii privind bugetul pe anul în curs, craiovenii au fost informați asupra intenției autorităților de a construi încă două noi parcari supreaetajate. Una dintre acestea va fi amplasată la intersecția străzilor Frații Golești cu Calea București – pentru al cărei Studiu de Fezabilitate se aloca 20.000 lei, iar cea de-a doua este prevăzută la intersecția dintre Str. Corneliu Coposu și Calea Unirii și are alocată aceeași suma.