Garda Nationala de Mediu a efectuat, în perioada 15.02.2018-15.03.2018, 14 controale la agenti economici, persoane fizice si juridice care desfasoara activitati de dezmembrari auto, precum si în zone în care au fost constatate abandonari de deseuri. Au fost aplicate o amenda de 5000 lei si suspendarea activitatii si o amenda de 20.000 lei pentru abandonare de deseuri.
Verificarile au vizat zonele: Drumul Apelor, cartier Izvorul Rece, Parcul Cornitoiu, Balta Craiovita, Aleea III Bariera Vilcii, Drumul Industriilor etc., în care au fost constatate depozitari necontrolate de deseuri.
Pe terenul apartinind SC INDEPENDENTA SA din Drumul Apelor au fost constatate cantitati semnificative de deseuri abandonate. Societătii i-a fost aplicata sanctiunea Avertisment si a fost impus un termen pentru salubrizarea zonei, respectiv 30.03.2018. Acest termen nu a fost respectat, fiind aplicata o amenda de 50.000 lei pentru nerealizarea în totalitate si la termen a masurii. Acest caz a fost si în atentia presei locale si a Avocatului Poporului Biroul Teritorial Dolj. Nici în prezent situatia nu a fost rezolvată.
De asemenea, la solicitarea SGA Dolj, in perioada 26.03-30.04 s-au efectuat 38 de inspectii, care au vizat starea de salubrizare a cursurilor de apa si a santurilor si rigolelor de pe raza comunelor. Au fost constatate neconformitati cum ar fi :
-santuri de scurgere colmatate pe anumite portiuni (Lipov/Desnatui, Ghercesti/Teslui, Grecesti/Raznic, Robanesti/Teslui)
-depozitari necontrolate de deseuri (Breasta/Raznic, Perisor/Lac acumulare piriul Baldal)
-poduri si podete colmatate, fără sectiune optima de scurgere (Robanesti/Teslui)
-depozitari de nisip si pietris pe santurile de scurgere
Au fost impuse măsuri privind refacerea rigolelor si santurilor si decolmatarea acestora, actiuni de salubrizare si de asigurare a sectiunii de scurgere la poduri si podete, indepartarea gramezilor de nisip si pietris de pe santurile de scurgere
Conform Planului Anual General de Activitati al GNM, Comisariatul General a dispus efectuarea de controale tematice privind starea de salubrizare a localitatilor si implementarea Directivei 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate, începind cu 03.04.2018. Până în 18.05.2018 au fost efectuate 67 controale, rezultatele fiind urmatoarele:
-nr localitati care au contracte cu operatori autorizati pentru preluarea deseurilor menajere 9
-nr localitati care au implementat sistemul de colectare selectiva 23
-nr sanctiuni 54, valoare cumulata 491.000 lei,, pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deseurilor, respectiv a OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu
-nr localitati cu retea apa 38
-nr localitati cu retea  de canalizare 14.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !