„Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Craiova prin construcția/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 Îmbunătătirea infrastructurii educationale, Prioritate de investitii 10.1 Investitiile în educatie, si formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competente si învătare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare, Obiectiv Specific 10.1 Cresterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului” este ultimul proiect, semnat joi, de către Primăria Craiova.
Valoare totala a acestuia este de 4.007.070,96 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 3.707.962,56 lei.
Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea unui proces educational la standarde europene in municipiul Craiova in vederea creşterii participării la educaţie a tinerilor prin dezvoltarea infrastructurii de educatie a Scolii Gimnaziale Gheorghe Titetica.
„Astăzi se semnează un nou contract cu Primăria Craiova din cele 24 depuse. S-au depus proiecte în sumă dublă față de alocarea regională. Mai mult decât atât, ne-am străduit să facem și realocări între axele programului, acolo unde banii nu au fost solicitați, pentru a nu-i pierde. Până în prezent s-au semnat 558 de contracte de finanțare, de aproape un miliard de Euro”, a precizat directorul ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu.
„Cred că ne apropiem cu paşi repezi de ceea ce ne-am propus, inclusiv cu sumele de supracontractare. Aceste două şcoli, Gheorghe Ţiţeica şi Mircea Eliade, care sper cât de curând să ajungă la semnat, sunt efectiv proiecte culese din dezbaterile publice din anii trecuţi de la bugetul local. Au fost prinse în bugetul local şi când au apărut axele şi ghidurile am solicitat fondurile europene. Cred că sunt chiar din solicitările consilierilor locali, dar în dezbaterile publice şi, drept consecinţă, uite că ajungem să le derulăm”, a precizat, la rândul său, Mihail Genoiu, edilul local.
În ceea ce privește proiectul semnat joi, este vorba despre construirea unei sali de sport care sa conduca la creşterea participării elevilor scolii la activităţi sportive, dar și la asigurarea creşterii nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a elevilor prin practicarea exerciţiilor fizice şi sportului în cadrul activităţilor scolare.
Lucrari propuse:
– realizarea si dotarea unui nou corp de clădire cu functiunea de sala de sport cu anexe (vestiare, cabinet profesori, grupuri sanitare), ce va răspunde nevoilor actuale ale școlii privind activitățile sportive, cu o suprafata de 409,22mp. De asemenea, cladirea va dispune de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere.
De aceasta investitie vor beneficia, in principal, cei peste 1000 elevi ce frecventeaza cursurile scolii.
„Iată că acest vis este posibil. Este un lucru extraordinar şi pentru generaţiile viitoare şi, credeţi-mă, este greu de exprimat în cuvinte bucuria din ochii elevilor noştri la aflarea acestei veşti”, a fost concluzia Ceraselei Cremene, directorul Gh. Țițeica.