Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 17.9.2018, începând cu ora 16:00, în sala „Marin Sorescu”, lansarea volumului „Reprezentarea identitară feminină în cultura română”, autor Aurora Martin.
La eveniment vor participa: Carmen Făgețeanu; Dan Ionescu și Mihai Firică.
Aurora Martin s-a născut în 9 martie 1968, în București. A absolvit Facultatea de Științe Politice, specialitatea Relații Internaționale, din cadrul Universității București. Este doctor în filosofie cu teza „Reprezentare identitară feminină în cultura română“, cadru didactic universitar și visiting professor la Facultatea de Relații Internaționale din Sankt Petersburg, Universitatea de Stat „Lomonosov“ din Moscova, Universitatea La Sapienza și Roma Tre, Universitatea din Belgrad și Baku, precum și la George C. Marshall European Center for Security Studies din Garmish (Germania) și Wilmington College din Ohio (SUA). A ocupat importante funcții guvernamentale: consilier superior în Departamentul de Relații Internaționale și Comunicare din Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, la Agenția Națională pentru Egalitate între Femei și Bărbați. A îndeplinit funcția de redactor-șef Pro-Diversitate și RESPublica – Revista Egalității de Șanse. În prezent este șef serviciu în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, promovând strategia privind egalitatea de șanse în România și relația instituțională cu Comisia Europeană, Consiliul European, OSCE și alte organisme internaționale. În anul 2015 a fost declarată Femeia anului.
Lucrarea de față reține atenția și se remarcă, încă din primele pagini, printr-un plan ideatic vast și coerent, care acoperă o problematică ce se dovedește a fi actuală, având consecințe concrete asupra perceperii societății românești. Acest fapt justifică și motivează temeinic necesitatea și utilitatea dezvoltării temei, astfel încât atât teoreticienii, cât și decidenții domeniului să poată beneficia, în egală măsură, de o substanțială sursă de informare, dar și de sugestii practice în ceea ce privește elaborarea politicilor publice. De altfel, lucrarea nu se limitează la o abordare teoretică, întrucât își propune să pornească de la o analiză complexă a particularităților rolurilor de gen și a reprezentării identitare feminine în cultura română, însă cu intenția clară de a identifica unele repere fundamentale, în vederea formulării de politici publice. Abordarea analitică se finalizează, astfel, cu soluții practice, încadrându-se între puținele cercetări care pot servi ca reper decidenților din sfera instituțională și din societatea civilă și demonstrând necesitatea elaborării unor astfel de materiale, care să diminueze distanțele dintre lumea academică și mediul instituțional românesc”, prof. univ. dr. Gheorghe Ceaușu, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !