Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan s-a aflat, joi, într-o vizită de lucru în municipiul Craiova. Dacă în prima parte a zilei a vizitat două dintre întreprinderile aflate pe platforma de est a Băniei, în cea de-a doua parte s-a întâlnire cu directorii de deconcentrate aflați în subordinea ministerului și cu reprezentanții presei.
„De la începutul anului am susținut că salariul minim trebuie să crească, nivelul actual este insuficient. Trebuie să găsim acel nivel de creștere al salariului minim astfel încât el să se regăsească și în creșterea puterii de cumpărare, dar să fie suportat și de către mediul economic”, a precizat ministrul muncii la întâlnirea cu presa. Aceasta a mai precizat că actualul guvern este preocupat ca „nivelul de salarizare să ajungă la un nivel decent, care să fie motivant pentru a rămâne în viața activă în România. De asemenea, se are în vedere o îmbunătățire a calificărilor de care beneficiază românii pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă”.
La ora actuală, în România sunt aproximativ 480.000 oferte de locuri de muncă și doar 200.000 cereri.
Raluca Turcan a venit și cu date exacte despre Dolj. „Numărul de locuri de muncă nou create este destul de redus, sub 1000. În același timp, aici avem (în Dolj – n.n.), după București, cel mai mare număr de șomeri. Așadar, există un necesar de investiții și de dezvoltare în județul Dolj, care reiese și din raportul pensionari-persoane active, la nivelul județului. De aceea, împreună cu prefectul județului, cu parlamentarii județului, cu instituțiile care pot să urmărească crearea de investiții, ne concentrăm pe acest județ pentru că are nevoie de dezvoltare. Am ajuns la concluzia că Programul Național Anghel Saligny este o gură de oxigen pentru județul Dolj, că el poate să reprezinte o serie de investiții pentru îmbunătățirea calității vieții: apa, canal, gaz și drumuri de interes local”.
„Sunt multe probleme cu care se confruntă atât cetățenii județului Dolj, în fiecare zi, fie în calitate de angajați, fie în calitate de angajatori. Craiova are această problemă, a șomajului. Este nevoie de investiții, pentru că investițiile înseamnă venituri pentru angajatori și salarii pentru cetățeni. Demararea Programului de Investiții Anghel Saligny reprezintă o imensă gură de oxigen pentru Dolj, în special cetățenilor care locuiesc în mediul rural. Și nu trebuie trecut cu vederea faptul că în județul Dolj, 55% din populație trăiește în mediul rural sau în urbanul mic și trebuie să aibă condiții de viață decente astfel încât să mai putem discuta despre forță de muncă și în viitor”, a precizat și deputatul Ștefan Stoica, prezent la conferință.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !