„Acum doi ani și jumătate Centrul de recuperare „Sf. Nectarie a plecat la drum ca o platformă medicală în care ofeream pacienților atât spitalul de zi – oncologie medicală pe care deja îl aveam în exploatare de 8 ani, alături de care, odată mutați aici, am putut să oferim pacienților noștri servicii de internare continuă, specialitatea oncologie medicală, servicii de management urgențe și alte lucruri care țin de specialitatea oncologie medicală și foarte important a apărut cea de-a doua specialitate – radioterapia. Având în componență unul dintre cele mai moderne centre de radioterapie din țară, am plecat de la această structură pentru a ajunge astăzi la o structură mult mai complexă care conține inclusiv acest centru de recuperare, pentru că deja în acești doi ani și jumătate am identificat noi nevoi ale pacienților pe care, poate, nu le văzuserăm atât de bine înainte să ne mutăm în această platformă. Este, poate, una dintre cele mai importante caracteristici ale noastre faptul că ne adaptăm nevoilor pe care le identificăm în populația de pacienți care ni se adresează. Încercăm să oferim servicii din ce în ce mai complexe”, a declarat dr. Michael Schenker, medic primar oncologie medicală, fondatorul centrului „Sf. Nectarie”.
În ultimii ani, Centrul Medical „Sf. Nectarie” a investit continuu pentru a reduce nivelul stresului prin care trece pacientul oncologic.
„În viitorul nu foarte îndepărtat, o să funcționeze unul dintre cele mai mari centre de îngrijiri paliative din regiunea noastră. De asemenea, vom deschide foarte curând servicii de chirurgie oncologică, la serviciile de diagnostic vom adăuga un departament de imagistică medicală de înaltă performanță și alte servicii de diagnostic invaziv, de diagnostic intervențional, de diagnostic destinat altor cazuri mai deosebite, tehnici care nu sunt la îndemâna oricui, dar avem profesioniști în orașul nostru care pot face aproape orice în specialitățile care se ocupă de aceste tipuri de servicii. a mai spus dr. Michael Schenker.
De acest proiect beneficiază direct 80 de pacienți oncologici și familiile acestora.
„Activitatea fizică joacă un rol crucial în procesul de vindecare și îmbunătățirea calității vieții pentru pacienții oncologici. În ciuda dificultăților tratamentelor, efectelor secundare și temerilor, mișcarea poate deveni un aliat de nădejde în drumul spre recuperare, aducând atât beneficii fizice, cât și psihice. Centrul de recuperare „Sf. Nectarie” a fost creat ca un centru separat în platforma Centrului de Oncologie Sf. Nectarie, pentru a oferi pacienților oncologici suportul de care au nevoie în acest sens, fie că vorbim de recuperare fizică, sprijin psihologic, consiliere nutrițională sau programe de activitate fizică adaptată. Împreună cu Asociația MedSan, în ultimii doi ani am dezvoltat diverse programe care să susțină calitatea vieții pacienților atât pe parcursul tratamentelor, cât și post tratament. Nu trebuie să uităm, totuși, că mobilitatea, pe lângă sport, înseamnă autonomie, încredere în forțele proprii și șansa de a participa activ la propria vindecare. De aceea, prin programele noastre ne dorim să le dăm pacienților această încredere, să-i ajutăm să-și regăsească forța interioară și să-i sprijinim să se implice activ în propriul proces de recuperare”, a precizat Ramona Schenker, psiholog clinician specializat în psiho-oncologie.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !