Privitor la Programul Național de Transplant, Ministerul Sănătății este în măsură să comunice opiniei publice și tuturor instituțiilor media interesate cele mai noi date ale domeniului.
Trimestrul al doilea din acest an a marcat revenirea puternică a activității de transplant din România, pe fondul creșterii progresive a donării de organe și țesuturi. Până în momentul actual, au fost salvate peste o sută de vieți prin transplantul de organe.
Astfel, medicii au efectuat un număr de 70 de transplante renale (București, Cluj și Iași), 30 de transplante de ficat (București și Iași), precum și trei operații de transplant de cord (unul la București și două la Târgu Mureș).
Aceste date demonstrează că Programul Național de Transplant funcționează la capacitate bună și cunoaște o revenire importantă, după criza alarmantă de anul trecut. Un exemplu grăitor este că, numai în ultima săptămână, au fost depistați și îngrijiți șase donatori de organe și țesuturi în mai multe centre medicale din țară și din Municipiul București. Creșterea numărului de donatori înseamnă salvarea mai multor vieți, precum și scurtarea listelor de așteptare pentru transplant din partea pacienților cu insuficiențe severe de organ.
Evoluțiile pozitive din acest an reflectă atât generozitatea familiilor pacienților donatori, cât și efortul colectiv al tuturor specialiștilor și personalului medical implicat în activitatea de donare și transplant. Salvarea de vieți este munca unei echipe profesioniste și devotate pacienților, care numără în rândurile sale pe coordonatorii naționali de transplant.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !