Dr. Ruxandra Vidu, profesor în cadrul Universității California Davis, este primul român ales drept membru al Academiei Naționale a Inventatorilor (The National Academy of Inventors – NAI), din Statele Unite ale Americii (SUA). Alături de dr. Ruxandra Vidu, absolventă Fulbright (2012) și președinte al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe, au fost desemnați în rândul membrilor NAI alți 53 de inventatori din mediul academic din întreaga lume.

Persoanele care fac parte din Academia Națională a Inventatorilor sunt cadre didactice titulare și cercetători, care au demonstrat o capacitate de inovare remarcabilă prin dezvoltarea de tehnologii care au sau își propun să aibă un impact real asupra bunăstării societății. Acestea au înregistrat, de asemenea, rezultate dovedite în brevetare, licențiere și comercializare.de

O nominalizare pentru titlul membru al NAI din partea instituției susținătoare este o deosebită onoare și, în egală măsură, reprezintă un mod semnificativ prin care organizația acordă recunoaștere publică promotorilor săi la nivel național.

Potrivit Comitetului de Nominalizare al Academiei Naționale a Inventatorilor: „Dr. Vidu este un expert de renume internațional care face parte din puținii cercetători care integrează știința materialelor, chimia, fizica și biologia în sisteme de inginerie la scară nanometrică, în vederea dezvoltării nanomaterialelor cu proprietăți unice, datorate dimensiunii acestora. Importanța muncii depuse de dr. Vidu în domeniul inovării a fost recunoscută prin numeroasele granturi și înaltele distincții primite (…) A direcționat cercetarea și dezvoltarea de aplicații variate în beneficiul umanității, precum tehnologia filmelor subțiri, și a proiectat nanoarhitecturi tridimensionale, echipamente pentru sistemele de energie și apă, precum și pentru produse medicale. Dr. Vidu se numără printre puținele femei inovator a căror contribuție la progresul tehnologic se extinde dincolo de sectorul științific fundamental, combinând într-un mod creativ segmentele de cercetare și dezvoltare a produselor”.

În cadrul instituțiilor gazdă, membrii vor continua să încurajeze spiritul inovării, educând și îndrumând în același timp generațiile viitoare de inventatori.

Ultima promoție în cadrul căreia au fost aleși membrii NAI reprezintă 32 de universități și institute de cercetare guvernamentale și fără scop lucrativ din Statele Unite ale Americii, cărora li se datorează invenții pentru care au fost acordate peste 860 de brevete de către SUA.

„Instituțiile membre ale NAI sprijină inovatorii din elita mondială. Prin înmânarea distincției de membru al NAI, conferim recunoaștere promotorilor aflați în plină ascensiune în domeniile lor de competență. Membrii acestei noi promoții se alătură unui grup prolific de vizionari din domeniul academic, a căror muncă contribuie la modelarea viitorului”, a punctat Paul R. Sanberg, președinte al NAI.

Persoanele nominalizate pentru titlul de membru al Academiei Naționale a Inventatorilor trec printr-un proces riguros de selecție efectuat de către Comitetul Consultativ al NAI, compus din membri aleși ai acestei organizații și din profesioniști considerați a fi pionieri în domeniile din care fac parte.

Membrii sunt aleși bianual, iar nominalizările sunt acceptate în mod regulat. La momentul actual sunt acceptate pe site-ul web al NAI nominalizări pentru cea de-a treia promoție.

Lista integrală a persoanelor care fac parte din cadrul Academiei Naționale a Inventatorilor este disponibilă pe site-ul web al NAI.

Academia Națională a Inventatorilor este o organizație compusă din universități din Statele Unite ale Americii și internaționale, precum și din institute de cercetare guvernamentale și fără scop lucrativ, care numără peste 4000 de inventatori, din cadrul a peste 250 de instituții din întreaga lume. Academia a fost fondată în 2010 în scopul recunoașterii și încurajării inventatorilor care dețin brevete acordate de Oficiul pentru Brevete și Mărci al SUA, creșterii vizibilității tehnologiei și inovării la nivel academic, al furnizării de sprijin în vederea difuzării proprietății intelectuale, al educării și îndrumării studenților inovatori și al utilizării invențiilor membrilor săi în beneficiul societății. NAI publică revista multidisciplinară Technology & Innovation,

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !