afis povestile noastre dna Violeta ComanescuCasa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează vineri, 5 august 2016, de la ora 18.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Poveștile noastre, povestea Craiovei”. Invitată este medicul Violeta Comănescu, care va depăna povești despre Craiova de altădată, așa cum a cunoscut-o, despre anii de școală, de adolescență și de maturitate, despre condițiile în care se practica medicina înainte de 1989 și cum funcționează sistemul acum, despre felul în care a evoluat orașul în diferite perioade de timp. La finalul întâlnirii, Violeta Comănescu va dialoga cu cei interesați. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.
„Poveștile noastre, povestea Craiovei” este un proiect al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, în care este invitatul – una dintre personalitățile craiovene sau dintre oameni legați de acest oraș – își spune propria poveste, lăsând să se întrevadă în fundal sau uneori în prim-plan și imaginea de altădată sau mai recentă a orașului. Întâlnirile în cadrul proiectului au loc lunar, proiectul urmând să fie implementat pe o perioadă mai lungă și are drept scop ca, la final, să se realizeze un puzzle, un mozaic din poveștile subiective adunate, care să reconstituie un portret în timp al Craiovei, cu schimbările care au avut loc, dar și cu nostalgia unor repere din geografia urbană, cu evocarea unor personaje sau a unor momente din istoria orașului. Toate aceste povești parțiale ce vor reda o imagine de ansamblu a orașului – sau cele mai interesante dintre ele – ar putea, eventual, să alcătuiască și o carte.
Invitații de până acum în cadrul proiectului: Lorena Stuparu Păvălan – cercetător științific, Nicolae Pîrvulescu – profesor și scriitor, Nicolae Marinescu – profesor și editor, Mihaela Albu – prof. universitar și scriitor, Jean Băileșteanu – scriitor și editor, Rodica Mixich – medic, George Popescu – scriitor și traducător, Mircea Pospai – jurnalist și scriitor.
Violeta Comănescu (n. 13 decembrie 1952) este medic primar în cadrul laboratorului de anatomie patologică al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. A absolvit Liceul „Fraţii Buzeşti” și Facultatea de Medicină a Universității din Craiova, iar din 1996 este doctor în Ştiinţe Medicale. Este membră a Societății Române de Morfologie, a Societății Naționale de Biologie Moleculară și a European Society of Pathology (ESCOP). A publicat, ca autor sau co-autor, lucrări de specialitate, are specializări în histopatologie, histochimie, citologie și imunohistochimie și o experiență bogată acumulată în proiecte sau programe de cercetare.

Comentarii

comentarii

Leave A Reply

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !