„Săptămâna aceasta a început anul școlar și, din păcate, în cazul a opt grădinițe, unui liceu și unei creșe lucrările de reabilitare nu s-au finalizat. Lucrările erau finanțate prin fonduri europene, unele chiar prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Actuala administrație se laudă cu absorbția fondurilor europene, dar iată exemple concrete de proiecte care trebuiau finalizate de acum câțiva ani și care nu sunt gata”, a declarat Teodor Sas. Liderul PNL Craiova a mai precizat că, din cauza acestor întârzieri, în momentul de față în oraș este un deficit de 2.000 de locuri la grădinițe.

Un alt subiect pe care Teodor Sas l-a abordat a fost legat de modul în care se face spălarea străzilor din Craiova. ”Străzile trebuie spălate și măturate, dar să vii cu mașina în fiecare zi, chiar și atunci când plouă, la ora 8, când și așa traficul este blocat, este un mod total neprofesionist de a acționa”, a declarat Teodor Sas. El a mai spus că toată această activitate a Salubrității costă Primăria Craiovei 40.000 de lei/zi, bani plătiți din buzunarele craiovenilor.

Despre situația din Piața Veche, care urmează să fie demolată pentru a se construi o sală de sport, Florin Gătejescu s-a referit la trei aspecte – unul legat de oportunitatea proiectului, altul legat de costurile exorbitante și al treilea legat de legalitatea modului în care hotărârea de Consiliu Local a fost votată. ”Piața Veche face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, unele datând din secolul al XV-lea, printre cele mai vechi din Craiova, care mai cuprinde Casa Băniei, catedrala Mitropolitană, Hanul Puțureanu, Hanul Hurezi și Fântâna Purcarului”, a afirmat consilierul județean, care a mai spus că, în mod normal, această zonă ar fi trebuit conservată și pusă mai bine în valoare. De altfel, consilierii PNL s-au opus acestui proiect, considerând că nu este oportun, cu atât mai mult cu cât există o puternică opoziție a societății civile din Craiova față de acest proiect.

”În momentul de față suntem în situația în care, în Craiova, Consiliul Județean construiește un complex sportiv în locul fostului Stadion al Tineretului, o investiție de 45 de milioane de euro. De asemenea, Primăria va cumpăra terenul pe care există fosta bază a CFR-ului, motiv pentru care considerăm că nu mai este oportună construirea încă a unei săli de sport”, a declarat Gătejescu. El susține că această construcție va ridica grave probleme de infrastructură în zonă, în special rutieră. Traficul de aici va fi blocat, iar locurile de parcare pe care o astfel de sală le presupune sunt inexistente. În plus, mai spune consilierul liberal, costurile acestei construcții, de peste 100 de milioane de euro, sunt total nejustificate, având în vedere că stadionul pe care Consiliul Județean îl face costă de 5 ori mai puțin.

În ceea ce privește legalitatea votării Hotărârii de Consiliu Local, Florin Gătăjescu spune că nu a existat cvorumul necesar. După cum se știe, Craiova este singurul oraș din țară în care ședințele de consiliu local se desfășoară exclusiv online. Or, consilierii PSD intră doar la început, când se face prezența, apoi părăsesc aplicația. ”Nu poți invoca faptul că ai participat la o ședință de consiliu local, că ai participat la dezbaterea punctelor de pe ordinea de zi, în condițiile în care tu nu ești prezent.” Consilierul liberal a demonstrat că, în momentul votului, doar 19 consilieri erau activi pe aplicația în cauză. Pentru a fenta dispozițiile legii, la începutul ședinței s-a precizat că vor fi nominalizați doar cei care votează împotrivă sau se vor abține. Ceea ce, susțin consilierii liberali, este total nelegal, iar votul Consiliului Local este lovit de nulitate.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !