La 11 ani de la ultima sa expoziție personală în Muzeul de Artă Craiova, Mihai Țopescu revine cu un „Paradis în dislocare”.

Amplasată, în premieră, într-o ambianță citadină, instalația cuprinde atât lucrări itinerante pe mapamond în ultimii ani, cât și producții noi, într-o configurație inedită, ca etapă finală a proiectului MANIFEST, de la al cărui debut s-au scurs șapte ani.
Început ca manifestare de tip land-art, proiectul s-a transformat într-o scenografie din ce în ce mai complexă – cuprinzând desene, obiecte și instalații – pe măsură ce a fost expus și în spații interioare. Expoziția, pe care vă invităm să o vizitați, se manifestă ca realitate estetică cu existență fizică efemeră, dar care speră să supraviețuiască în conștiințe.
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 27 mai 2021, începând cu orele 17.30, la Palatul Jean Mihail, și va fi deschisă până la finele lunii viitoare.

O biografie artistică impresionantă – ar fi concluzia oricui parcurge arhiva activității maestrului Mihai Țopescu. E vorba de un artist care a pus constant la muncă mai multe înzestrări, lucrările sale fiind rezultatul unor exerciții complexe, ce combină tehnici specifice graficii, sculpturii, picturii și modelării sticlei. Cea mai evidentă dintre vocațiile sale este, însă, capacitatea de a-și înnoi formele de expresie. Spirit lucid și pragmatic, conectat la pulsul vremii, Mihai Țopescu devine, din 2015, activ în domeniul artei cu implicații ecologiste. Nu activismul este lucrul cel mai evident în noile sale creații, ci vocații precum cea de arhitect și scenograf, puse în slujba conservării rezervorului de viață și universului de frumusețe pe care le reprezintă natura.
Mihai Țopescu a fost prezent în peste 100 de expoziții de grup și i s-au organizat 37 de expoziții personale, activitatea sa fiind recompensată de-a lungul timpului cu numeroase premii naționale și internaționale (The American Interfaith Institute Prize, Philadelphia, SUA, Premiul U.A.P. pentru Arte Decorative, 2016; Meritul Cultural, oferit de Președintele României ș.a.), iar lucrările sale sunt prezente în colecții private, în muzee din țară (Târgu-Jiu, Craiova) și din străinătate (Germania, Danemarca, Cehia, Belgia).

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !