Weekend-ul trecut, 23 elevi coordonatori ai Cluburilor de Film Documentar din 6 orase s-au intalnit pe malul Dunarii, la Cetate, pentru a invata de la profesionisti cum se organizeaza un festival de film. Intalnirea a marcat inceputul unei noi experiente pentru coordonatorii cluburilor de film documentar organizate in cadrul programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania.
„One World Romania la Scoala”, cu sprijinul Grupului CEZ in Romania, a lansat o oportunitate inedita elevilor la initiativa carora s-au deschis Cluburile de Film Documentar in liceele din tara. Acestia vor avea ocazia sa organizeze singuri propriul festival de film cu tot ce presupune aceasta actiune.
In cele trei zile petrecute pe malul Dunarii, elevii au participat la exercitii de cunoastere si au parcurs toate etapele organizarii unui festival de film, de la selectia documentarelor si impartirea lor pe sectiuni, la descrierea festivalului, schitarea programului festivalului, evenimente conexe, strategia de comunicare si promovare a festivalului si a proiectiilor individuale, atat online, cat si offline, in functie de nevoile specifice ale fiecarui liceu.
Activitatile au fost bineinteles presarate cu filme documentar. Primul documentar vizionat in cadrul trainingului a fost „Varza, cartofi si alti demoni” de Serban Georgescu, care trateaza dinamica agriculturii romanesti si a cauzelor crizei din acest domeniu, fiind urmat de un workshop de implicare sociala.
De asemenea, elevii au avut oportunitatea de a purta discutii cu regizorul Catalin Farcas, pe tema asocierii dintre oameni care au o pasiune comuna, pe care o regasim si in documentarul „Fratia”.
„Proiectionistul” de Norbert Fodor, a fost vizionat in a treia zi, cand elevii au intrat in contact cu primele notiuni de PR si promovare in cadrul unui atelier specializat.
In ultima seara petrecuta la Cetate, elevii au vizionat documentarul „Cinema, mon amour”, care prezinta lupta unui manager de cinematograf din Piatra Neamt. Dupa proiectie, protagonistul filmului, Victor Purice le-a vorbit elevilor despre importanta activitatilor culturale, incurajandu-i in activitatea inceputa.
Trainingul organizat in cadrul programului One World Romania la Scoala, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania, este primul pas catre organizarea cu succes a primului festival de film documentar romanesc la nivelul institutiilor scolare.
Programul One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation, va beneficia in continuare de suportul Grupului CEZ in Romania, iar elevii pasionati de documentare pot gasi mai multe informatii pe http://scoala.oneworld.ro/ro/

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !