Ne bucurăm să anunțăm că Tana Foarfă, directoarea ONG-ului pe afaceri europene Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, a fost inclusă în Topul Forbes România „30 sub 30”, ediția 2023. În vârstă de 30 de ani, craioveanca a primit prestigioasa nominalizare pentru realizările sale pe politici economice atât în România, cât și la Bruxelles.
Tana Alexandra Foarfă conduce Europuls încă din 2018, un ONG românesc care aduce în atenția publică din România oportunitățile, legile și schimbările importante care au loc la Bruxelles. Ea coordonează o echipă de peste 30 de experți pe politici europene și voluntari care își dedică timpul liber să scrie articole, să organizeze dezbateri și să informeze publicul prin sesiuni interactive despre Uniunea Europeană. Absolventă a Colegiului Național „Carol I”, Tana a dorit să ofere în mod voluntar toate cunoștințele și informațiile pe care le-a dobândit în studiile sale la Bruxelles către toți cetățenii care vor să afle mai multe despre UE și vor să se informeze correct. Formează tineri, sprijină antreprenori și IMM-uri care vor să acceseze fonduri europene, discută cu comunitățile interesate despre cum se iau deciziile la Bruxelles și despre cele mai recente evoluții economice.
La nivel european, Tana a reprezentat Parlamentul European la nivel tehnic în negocierile privind cele 27 de PNRR-uri la nivel european (Mecanismul de Redresare și Reziliență), precum și în negocierile privind REPowerEU, mecanismul prin care putem deveni mai eficienți energetic și să ne reducem facturile la gaze și curent.
Sub mandatul ei, ONG-ul Europuls a fost desemnat câștigător național al Premiului Charlemagne pentru Tinerii Europeni, fiind selectat cu proiectul Forumului Eurosfat. Organizat sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European, al Comisiei Europene și al președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, Eurosfat rămâne de peste un deceniu cel mai cunoscut forum despre afaceri europene din România.
De 12 ediții, Topul Forbes România „30 sub 30” dorește să evidențieze tinerii care schimbă România, care inovează și care au succes în ceea ce și-au propus. Ediția din acest sosește într-un moment de incertitudine economică globală. Tinerii antreprenori din România s-au confruntat cu un nou set de provocări în ultimul an, dar inovația a rămas încă pe masă. Judecând după grupul de 30 de premianți sub 30 de ani din acest an, creativitatea s-a dovedit a fi un atu valoros pentru a supraviețui și a prospera în condiții mai grele.