Pompierii doljeni sunt pregătiți să intervină pentru salvarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător cu 19 autospeciale de lucru cu apă și spumă, dintre care șapte cu modul de descarcerare, trei autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, opt ambulanțe SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM) și două autospeciale de descarcerare.
Cu ocazia Zilei Naţionale a României, peste 45 de pompieri militari vor participa la festivitatea organizată în municipiul Craiova, cu cinci autospeciale de intervenție, iar în municipiul Băilești, vom fi prezenți cu peste 40 de pompieri militari și trei autospeciale de intervenție.
În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la peste 23 operatori economici din județul Dolj, vizând obiective cu aglomerări de persoane, scopul principal urmărit fiind verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 46.500 lei. Pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, acțiunile de control și verificare vor continua la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece.
Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.
Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură.
În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !