În Dolj sunt acreditate, pentru anul școlar 2024-2025, 562 unități de învățământ preuniversitar (228 cu personalitate juridică și 334 fără personalitate juridică) dintre care 196 în mediul urban (122 cu personalitate juridică și 74 fără personalitate juridică) și 366 în mediul rural (106 cu personalitate juridică și 260 fără personalitate juridică). Dintre acestea, 527 unități de învățământ se regăsesc în sistemul de învățământ de stat, iar 35 unități de învățământ, în cel privat.
După tipul unităților de învățământ distribuite în mediul urban, respectiv rural, situația acestora se prezintă astfel:
– >267 creșe/grădinițe, dintre care 91 în mediul urban și 176 în mediul rural;
– 225 școli primare/gimnaziale, dintre care 48 în mediul urban și 177 în mediul rural;
– 45 licee/colegii, dintre care 37 în mediul urban și 8 în mediul rural.
– 25 alte unități de învățământ care fac parte din rețeaua școlară (cluburi sportive/cluburi ale copiilor, școli postliceale etc.), din care 20 în mediul urban și 5 în mediul rural.
Premergător începerii anului școlar 2024-2025, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, au fost executate următoarele activități:
De asemenea, polițiștii doljeni au verificat autovehiculele destinate efectuării transportului școlar, fiind identificate 125 microbuze, dintre care 6 sunt nefuncționale, iar 6 nu dețin copie conformă după certificatul de transport în cont propriu. Cu această ocazie, au fost instruiți 119 conducători ai acestor tipuri de autovehicule cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului elevilor, precum și 98 de coordonatori ai activității.
„Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Serviciului Rutier vor organiza, în zona adiacentă a unităților de învățământ, patrule școlare, elevilor fiindu-le prezentate principalele reguli de circulație ce trebuie respectate pentru a fi în siguranță în momentul în care sunt angajați în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.
Includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare ale polițiștilor din cadrul dispozitivelor de menținere a ordinii și siguranței publice, ca punct de staționare, pe timpul afluirii și defluirii elevilor, la și de la cursuri;
Includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare ale echipajelor de poliție rutieră pe timpul afluirii și defluirii elevilor, la și de la cursuri;
Adaptarea dispozitivelor de menținere a ordinii și siguranței publice în raport cu evoluția situației operative în vederea creșterii eficienței acestora în prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar”, a precizat Adina Mihaela Popescu, subcomisar de poliție în cadrul IPJ Dolj.
Previous ArticleInstaCraiova: The Festival, ediția a IX-a
Next Article Casa de Pensii Dolj: Pensiile nu vor scădea