Marți, de la orele 19.00, Filarmonica Oltenia așteaptă publicul meloman la un Concert cameral – In memoriam Daniel Wesmaș.
Își dau concursul: Tamas Vesmas (pian), Alexandru Marian (vioară), Iulian Popovici (violă), Elvis Ciuculescu (violoncel).
În program:
Gabriel Fauré: Elegie pentru violoncel și pian
Franz Schubert: Trio op. 118 (vioară, violoncel, pian) Nocturnă
Josef Suk: Cvartetul în La minor pentru vioară, violă, violoncel și pian, op. 1
Franz Schubert: Andante din Trio op. 100
Wolfgang Amadeus Mozart: Cvartetul în Sol minor pentru vioară, violă, violoncel și pian, K. 478
Preţuri bilete: 15 lei; 10 lei (elevi, studenţi, pensionari)
Daniel Wesmaş – Născut la Arad, la data de 1 noiembrie 1941, Daniel Wesmaş a absolvit, succesiv, Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (astăzi, Universitatea Naţională de Muzică). În anul 1966 (anul absolvirii conservatorului) este încadrat ca instrumentist – percuţie în Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, desfăşurând o intensă activitate concertistică atât în ţară (Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Craiova), cât şi peste hotare, cu prilejul turneelor întreprinse de Simfonicul craiovean.
Multă vreme a îndeplinit calitatea de şef partidă – percuţie, fiind, totodată, profesor la Şcoala Populară de Artă şi Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.
Pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” a compus muzică de scenă (11 titluri de spectacole), realizând ocazional şi transcripţii pentru marimbă (a reorchestrat pentru un ansamblu de percuţie celebra miniatură a lui Haciaturian – „Dansul săbiilor”).
În ultimii ani ai vieţii, profesorul Daniel Wesmaş s-a implicat activ şi cu pasiune în pregătirea şi îndrumarea profesională a noilor generaţii de percuţionişti, creând o adevărată şcoală. A încetat din viaţă la 22 iunie 2017, lăsând în urmă dorinţa de a face şi transmite muzica la cel mai înalt nivel artistic.