Daca și tu ai probleme cu copiii în gestionarea ecranelor, a securitatii pe internet sau cu influența retelelor de socializare te așteptăm la conferința „Importanța igienei digitale la copii „. Miercuri, 27 noiembrie de la ora 17.00 la Filarmonica Oltenia invitații Diana Stanculeanu, psihoterapeut, și Alin Mechenici, consultat Cybersecurity, vin să discute despre contextual actual al digitalizarii.
La nivel mondial, îngrijorările legate de utilizarea excesivă a ecranelor de către copii și adolescenți sunt în continuă creștere. Studiile arată că expunerea prelungită la ecrane poate afecta negativ dezvoltarea cognitivă și emoțională a celor mici, influențând capacitatea de concentrare, somnul și chiar relațiile sociale.
În special rețelele de socializare au un impact semnificativ asupra adolescenților, care sunt adesea presați de comparații sociale și de nevoia de validare. Acest lucru poate duce la scăderea stimei de sine, anxietate, depresie și alte tulburări de sănătate mintală. Psihologii avertizează că, prin utilizarea excesivă a internetului, tinerii își dezvoltă o dependență de confirmările externe și devin mai vulnerabili la fenomene precum cyberbullying-ul sau expunerea la conținut inadecvat.
Specialiștii recomandă stabilirea unor limite clare privind timpul petrecut în fața ecranelor și încurajarea interacțiunilor în viața reală, precum și educarea copiilor despre riscurile lumii digitale. Un echilibru sănătos între activitățile online și offline este esențial pentru a preveni efectele nocive ale internetului asupra sănătății mintale și emoționale a tinerilor.
Din acest motiv Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, este invitată să ne vorbească și să ne explice în detaliu contextul în care copiii cresc în această eră digitală. Care sunt pericolele, concret, cum ar fi bine să acționeze părinții și multe alte răspunsuri care vin să completeze acest subiect extrem de apăsător.
În era digitală, utilizarea internetului și a tehnologiei a devenit o parte esențială a vieții cotidiene, însă mulți adulți nu sunt pe deplin informați despre riscurile asociate cu aceasta. Deși internetul oferă numeroase avantaje, precum acces rapid la informații și conectivitate globală, expunerea la fraude, phishing, atacuri cibernetice și alte amenințări online este tot mai frecventă.
Pentru a preveni aceste riscuri, este esențial ca adulții să fie educați cu privire la securitatea online, să cunoască semnele unei posibile fraude și să își actualizeze constant cunoștințele legate de tehnologie. Programele de conștientizare și informare despre riscurile cibernetice, împreună cu adoptarea unor obiceiuri sigure pe internet, sunt esențiale pentru a minimiza expunerea la fraude online și pentru a naviga în mediul digital în siguranță.
Cel de-al doilea speaker este Alin Mechenici.  Specialist în securitate cibernetică, Alin Mechenici este speakerul care va vorbi despre cum să te protejezi eficient în mediul digital. El va oferi sfaturi și strategii pentru a ne feri de atacuri cibernetice, fraude online și phishing, explicând importanța utilizării parolelor puternice, autentificării cu doi factori și a altor măsuri esențiale de securitate. Cu expertiza sa, vom învăța cum să navighăm în siguranță pe internet și să ne protejăm informațiile personale și financiare.
Participarea este gratuită, deschisă publicului larg, părinților, profesorilor și profesioniștilor din domeniul sănătății și al educației.
Vă invităm să vă alăturați nouă și la cea de-a doua conferință, să contribuiți la crearea unui mediu sigur și sănătos pentru copiii, pentru tinerii noștri.
Cadrele didactice prezente vor primi o diplomă de participare, la finalul evenimentului.
Înscrieri la numarul de telefon 0750.205.003.
Conferința „Importanța igienei digitale la copii ” este cel de-al doilea eveniment propus și susținut de Bebevesel și Rotary Club Probitas Craiova, după cel organizat în luna mai, care a abordat subiectul despre pericolele și riscurile asociate consumului de droguri, în special în rândul tinerilor.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !