În program:
Antonín Dvořák: „Calmul pădurii” pentru violoncel și orchestră
Alexander Glazunov: „Cântecul menestrelului” pentru violoncel și orchestră, op. 7
Johannes Brahms: Simfonia nr. 1 în Do minor, op. 68
Concertul de vineri, 4 iunie, ora 19, este o expresie a tinereţii în spirit şi în formă, cu un program divers, Dvořák/Glazunov/Brahms, sub bagheta lui BOGDAN VODĂ, dirijor, profesor şi compozitor. Publicul va avea ocazia să îl asculte pe ŞTEFAN IORDACHI, unul dintre cei mai premiaţi copii muzicieni, la concursuri de anvergură internaţională şi naţională.
Lucrările „Calmul pădurii” de Dvořák şi „Cântecul menestrelului” de Glazunov vor pune în valoare virtuozitatea tânărului violoncelist, elev al profesoarei Ani Marie Paladi. Păstrând nota specifică energiei creatoare a tinereţii, seara se va încheia cu Simfonia nr. 1 de Brahms, compozitor reprezentativ al romantismului german.
BOGDAN VODĂ a absolvit specializările compoziție (cu Tiberiu Olah) și dirijat (cu Ludovic Bacs) la Universitatea Națională de Muzică din București. Actualmente, este conferențiar univ. dr. al Departamentului de Compoziție din aceeași instituție. Predă compoziție, armonie, forme și analize, orchestrație etc. Conduce Orchestra Concerto a UNMB. A scris lucrări simfonice, concertante și camerale, care au fost interpretate în festivaluri naționale și internaționale. Are și o activitate de dirijor, cu prezențe la pupitrul majorității orchestrelor filarmonice din țară (a debutat, în 1994, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova), cu concerte, turnee și înregistrări în Franța, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia.
ȘTEFAN IORDACHI s-a născut la data de 29 iunie 2009. A început studiul violoncelului sub îndrumarea profesoarei Ani Marie Paladi la Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava” din București. În prezent, este elev la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Alături de repertoriul consacrat al violoncelului; Ștefan Iordachi abordează cu aceeași pasiune și domeniul cameral. În 2018 a participat la concertul Violoncellissimo 100 de la Ateneul Român. Este laureat al importantelor concursuri internaționale pentru violonceliști: „Antonio Janigro”, Croația – premiul 1, „David Popper”, Ungaria- premiul 3, „Jan Vychytil”, Praga – premiul 1 special și „Gustav Mahler”, Cehia – premiul 2.
Evenimentul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 70% din capacitatea sălii de concerte, cu respectarea distanţării şi purtarea măştii de protecţie.