Grupul CEZ in Romania este premiat pentru cel de-al treilea an consecutiv la Gala Romanian CSR Awards, categoria Parteneriat intersectorial cu proiectul Niciodata Singur si primeste o noua recunoastere pentru sustinerea comunitatilor locale, prin initiativa Generatorii de bine.
Proiectul Niciodata Singur – un parteneriat pe termen lung pentru batraneti linistite
Incepand cu anul 2016, proiectul Niciodata Singur, desfasurat in judetul Arges impreuna cu Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor, sustine dialogul intre generatii si formarea de noi prietenii intre seniorii afectati de izolare sociala si voluntarii Grupului CEZ in Romania.
Recunoasterea din cadrul Galei Romanian CSR Awards acordata acestui proiect a inceput inca din 2017, confirmand impactul pozitiv al actiunilor de voluntariat pentru asigurarea unor batraneti demne si linistite. Aflat in cel de-al patrulea an de implementare, acesta a devenit un proiect de suflet pentru angajatii Grupului CEZ in Romania, care au demonstrat ca orele dedicate voluntariatului se pot transforma in legaturi de prietenie si timp de calitate alaturi de persoane dragi.
In 2018, nevoia de socializare a seniorilor a fost sustinuta prin organizarea a 20 de activitati tematice care au insumat aproximativ 255 de ore de voluntariat. Pe langa activitatile deja indragite, precum atelierele recreative, excursiile sau sezatoarea Fularul de la Bunica, printre noutatile editiei din 2018 s-au numarat un mini-concert sustinut de bursierii SoNoRo Interferente, dar si vizionarea unor filme cu tematica din experientele de viata trecute sau prezente ale varstnicilor, prin colaborarea cu Asociatia One World Romania.
Proiectul Generatorii de bine – in premiera pe podiumul CSR Awards
Implicarea voluntarilor Grupului CEZ in Romania s-a bucurat de o dubla recunoastere in cadrul editiei 2019 a Galei Romanian CSR Awards, prin proiectul Generatorii de bine, premiat cu Mentiune la categoria Sustinerea Comunitatii.
Aflat la a II-a editie, concursul de proiecte Generatorii de Bine a pornit ca o initiativa interna de responsabilitate sociala si o provocare pentru angajatii Grupului CEZ in Romania care au propus si implementat proiecte cu impact pozitiv in comunitatea locala.
In 2018, 8 proiecte propuse de angajatii CEZ au obtinut finantare din partea companiei, temele abordate acoperind o arie importanta de nevoi a comunitatii locale.
In judetul Arges, Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare Pitesti a fost dotata cu echipamente si platforme de laborator noi care vor sustine studiile universitare a aproximativ 200 de studenti anual. In judetul Dolj, proiectul Generatorii de bine a facilitat participarea a 30 de copii din Bistret la activitati de ecologizare, informare si de creatie, despre diferitele tipuri de pasari protejate din zona avifaunistica locala.
Pacientii Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Orasenesc Novaci au fost principalii beneficiari ai proiectului Generatorii de bine, bucurandu-se de un spatiu de joaca amenajat special pentru ei. Tot in judetul Gorj, copiii talentati ai Scolii Gimnaziale „Cornelius Radu” Radinesti si-au exersat abilitatile in cadrul unor ateliere de muzica, creatie, interpretare artistica, arta si traditie populara. Acestia au beneficiat de ore de chitara, vioara, acordeon, nai, contrabas, tambal si nu numai.
In judetul Olt, proiectul propus de unul dintre angajatii Grupului CEZ in Romania a vizat copiii din casele de tip familial din Slatina, Caracal si Corabia, care au aflat mai multe informatii despre impactul posturii neadecvate (la scoala, in banca, purtarea incorecta a ghizodanului).
In cadrul proiectului, 10 dintre copii cu divese probleme medicale generate de postura neadecvata, au beneficiat de doua luni de recuperare medicala in cadrul unei clinici specializate, iar alti 7 copii au primit incaltamintea ortopedica si corsetele medicale de care aveau nevoie.
Voluntarii CEZ din Constanta si-au indreptat atentia spre asigurarea unui mijloc de transport la scoala pentru elevii Liceului Tehnologic Cogealac, 25 de elevii din clasele V – VII primind biciclete si echipamente de protectie.
Cei 200 de prescolari care frecventeaza Gradinita cu Program Prelungit nr. 22 din Drobeta Turnu Severin cat si generatiile viitoare de copii care se vor inscrie, se bucura din iunie 2018 de un loc de joaca amenajat in cadrul proiectului Generatorii de Bine.
Proiectul Generatorii de bine a ajuns si in judetul Teleorman, oferindu-le celor 100 de copii din Scolile Gimnaziale Peretu, Smardioasa, Poroschia si Nanov, informatii despre rolul fructelor si legumelor intr-o alimentatie sanatoasa, prin intermediul jocurilor, cantecelelor, ghicitorilor si a „
„Laboratorul de sfaturi vezi”. In cadrul proiectului, copii au pregatit o piesa de teatru pentru care si-au confectionat costume de fructe si legume si au participat la o prima actiune de voluntariat, plantand cate 20 de pomi fructiferi in fiecare dintre cele 4 scoli gimnaziale.
Grupul CEZ in Romania continua sa sprijine comunitatea locala prin intermediul proiectelor de responsabilitate sociala pe care le deruleaza in aria sa operationala.