Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, și vicepreședintele Mihai Neațu au participat, marți după-amiază, la recepționarea lucrărilor de modernizare a drumului comunal (DC) 120 Țiu – Gogoșu, investiție în valoare de 4 milioane de lei, realizată cu fonduri din bugetul propriu al instituției.
„Consiliul Județean a preluat acest drum în administrare de la primăriile comunelor Cernătești și Gogoșu, în vederea modernizării, deoarece el face parte din circuitul pe care l-am pentru finanțare europeană și să accesăm Programul de Cooperare România – Bulgaria 2021 – 2027“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Vicepreședintele CJ Dolj Mihai Neațu a evidențiat faptul că implicarea instituției în îmbunătățirea infrastructurii rutiere din această zonă a județului continuă. „Fără îndoială că vom reveni în curând aici, întrucât se apropie de finalizare lucrările de modernizare a unui tronson din drumul județean 606C, între localitățile Gogoșu și Ștefănel, drum care, de altfel, se conectează cu DC 120 și este inclus și el în circuitul de vizitare. Pentru acest proiect, a fost obținută o alocare de peste 15 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II“, a declarat Mihai Neațu, vicepreședinte al CJ Dolj.
Contractul pentru modernizarea DC 120 Țiu (DJ 606B) – Gogoșu (DJ 606C), atribuit asocierii formate din SC CASSAS SRL și SC RODIAN INVEST SRL la o valoare de 4.001.528 de lei, inclusiv TVA, a inclus asfaltarea părții carosabile a drumului, dar și realizarea unor lucrări conexe, precum reabilitarea podului peste pârâul Rasnic, realizarea de șanțuri betonate și rigole ranforsate sau stabilizarea versanților prin construirea unui zid de sprijin.
gândit pentru vizitarea obiectivelor culturale și turistice din această zonă. Mă refer, în primul rând, la cele două cule, din Cernătești și Brabova, aflate în prezent în resaturare, prin două proiecte pentru care am obținut finanțare din fonduri europene.
În plus, tot în comuna Cernătești vom reabilita Conacul Săulescu, amenajând aici un centru transfrontalier dedicat tradițiilor populare, și vom crea Muzeul Satului Oltenesc, unul dintre principalele obiective pe care ni le-am asumat în domeniul cultural. De altfel, specialiștii noștri de la Direcția de Afaceri Europene au stabilit deja o colaborare cu parteneri din Vidin, pentru ca împreună să elaborăm proiectele