Documentarele la curte au fost motiv de relaxare si distractie si in vara aceasta pentru 550 de participanti din localitatile Bucuresti, Turnu Magurele, Campulung, Alba Iulia, Cincu, Somartin, Craiova, Izvoarele, Resita si Targu Mures, in cadrul programului One World Romania, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania. Inscrierile pentru organizarea unei proiectii acasa continua pana in luna septembrie.
Fie ca s-au desfasurat in curtile adolescentilor, in cadrul unor case de cultura, proiecțiile de filme documentare nu au intrat in vacanta de vara odata cu elevii, ci au pornit la drum catre doritorii de proiectii si discutii pe teme sociale din tara.
Cu sprijinul Grupului CEZ in Romania, in aceasta vara au fost proiectate 11 documentare care abordeaza o serie de teme sociale, lista acestora cuprinzand:„Europa cea saraca”, de Mirella Pappalardo, „Varza, cartofi si alti demoni” de Serban Georgescu, „Orice chip poarta un nume” Magnus Gertten, Lauda Nimicului” de Boris Mitić, „Ascensiunea lui Zlatan” de Fredrik Gertten si Magnus Gertten,„Planeta Petrila” de Andrei Dascalescu, etc.
In gradina Vilei Golescu din Campulung, 20 de spectatori au vizionat „Varza, cartofi si alti demoni”, o poveste tragi-comica despre starea satului romanesc. Acestia au fost martorii dificultatilor pe care agricultorii din localitatea Lunguletu le intampina pentru a-si produce marfain fiecare an.
Documentarul „Orice chip poarta un nume” a strans, pentru al treilea an la rand, iubitori ai filmelor in curtea unei familii din Craiova. Filmul reface parcursul vietilor unor supravietuitori ai lagarelor de concentrare, trasand o paralela cu soarta refugiatilor care acosteaza in sudul Italiei in zilele noastre. Tinerii au avut ocazia sa urmareasca o poveste care examineaza trecutul si pastreaza prezentul in vizor, cu referire la valurile nesfarsite de refugiati de razboi din prezent care sunt fortati sa isi paraseasca tara natala.
In judetul Teleorman, publicul din Turnu Magurele a vizionat documentarul „Europa cea saraca”. Povestea celor 119 milioane de oameni care traiesc in saracie in Europa precum si sansele de succes ale programului de reducere a saraciei „Europa 2020” in regiune sunt temele abordate de documentar.
Proiectul One World Romania derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation, va beneficia in continuare de suportul Grupului CEZ in Romania, iar doritorii de proiectii in aer liber pot gasi mai multe informatii accesand http://scoala.oneworld.ro/ro/filme-documentare-la-curte/

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !