LOW BuildingUE ar trebui să pună limite obligatorii la acizii grași produși industrial (Trans-fatty acids TFA) care pot crește riscul de boli cardiovasculare, infertilitate, Alzheimer, diabet și obezitate la consumatori, se arată în rezoluția votată miercuri. Consumul de TFA este legat mai ales de consumul de uleiuri produse industrial, parțial hidrogenate.
Deputații menționează faptul că, potrivit Comisiei Europene, doar unul din trei consumatori din UE știe despre TFA, ceea ce arată că măsurile privind etichetarea nu sunt suficiente. Comisia ar trebui să propună o limită legală la nivelul UE pentru conținutul de TFA industriali în toate alimentele, cât de repede posibil, de preferat în maximum doi ani, mai spun deputații.
Deputații spun că există dovezi că introducerea unor limite legale pentru TFA industriali în Danemarca, reprezentând o limită națională de 2% de grăsimi trans în uleiuri și grăsimi în 2003, a fost un succes, reducând semnificativ decesele cauzate de boli cardiovasculare.
TFA sunt utilizați mai mult în alimente ieftine, ceea ce înseamnă că oamenii cu venituri mici sunt mai expuși la alimente cu conținut sporit de TFA. Acest lucru are potențialul de a mări inegalitățile sociale, mai spun deputații.
Rezoluția a fost adoptată cu 586 de voturi la 19 și 38 de abțineri.

Comentarii

comentarii

Leave A Reply

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !