Cea mai mare mortalitate în regiunea Oltenia este pe infarct miocardic acut, iar pe locul doi se află accidentul vascular cerebral. Acesta a și fost motivul principal cu care fostul manager, Bogdan Fănuță, a reușit să convingă adminisrația județeană să investească în această nouă ramură și să construiască o clinică de la zero.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, a fost de 24.270.991 de lei (5.573.901 euro), finanţată integral din surse proprii ale Consiliului Judeţean Dolj. De asemenea, aici au fost investite și fonduri transfrontaliere necesare achiziționării unui angiograf.

„Aici lucrează, în prezent, nouă asistenți și doi medici. Vor mai veni încă trei medici care în momentul acesta efectuează stagiul de pregătire pentru chirurgie intervențională. În organigramă sunt suficiente posturi vacante pentru a putea începe activitatea. De altfel, activitate există, dar pentru a intra în programul de infarct miocardic acut trebuie permanență. Consiliul Județean a mai alocat, anul acesta 5.8 milioane lei pentru achiziția de echipamente necesare. Încercăm să mai facem rost, de la Ministerul Sănătății de încă un angiograf. Ar fi optim să fie două în cadrul programului de infarct miocardic acut. Obiectivul nostru este ca de la 1 iulie să avem program continuu. Eu zic că vom reuși”, a declarat Teodor Sas, managerul interimar al SCJU Craiova.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !