Este întrebarea pe care a pus-o un amic zilele trecute. Dacă spui „vibrator”, primul gând îți zboară la o jucărie cu tentă sexuală. Cu toate acestea, puțină lume este posibil să cunoască scopul inițial al vibratorului și perioada în care a fost inventat.
Astfel, acesta a apărut în perioada victoriană și a fost folosit în scop medical – pentru linistirea crizelor de Hysteria (isterie). Numai că, la acea vreme, termenul hysteria era utilizat de la banala durere de cap și până la depresii.
Așa cum arată Marta Henrique, pe www.bbc.com, inventarea acestuia a oferit femeilor plăcerea unui orgasm, ar a si ajutat medicii care trebuiau să facă „acest lucru cu propriile maine”, după cum specifică autoarea.
Că acesta este adevăr sau ficțiune se întreabă și Marta Henrique. Cert este că subiectul a fost protagonistul a cateva zeci de documentare, precum și a cărții „Tehnologia orgasmului: Histeria, rolul vibratorului”, apărută în 1999, sub semnătura lui Rachel Maines, cercetătoare la Cornell University, USA.
Rachel Maines prezintă primul vibrator mecanic care datează din 1909 și se află expus la Science Museum
Ceea ce este clar este că la ora actuală, vibratoarele fac parte din rutina multor cupluri. Asta nu înseamnă nici pe departe că viața acelor cupluri este una anostă, Dimpotrivă, Annabelle Knight, expert BSC DIP, consideră că acesta sporește gradul de încredere între parteneri și menține flacăra vie.
Că este folosit în cumplu pentru magia vieții sexuale sau de către un singur partener, pentru „eliberare”, la ora actuală, subiectul nu mai reprezintă un tabu.
Multe femei și-au depășit teama de a pune piciorul într-un sex shop, sau au apelat la comenzile on-line, vânzarea de astfel de produse crescând exponențial în ultimul an.