Casa de Cultură a Studenților Craiova, în parteneriat cu șapte instituții de același profil din țară, a realizat un spectacol online de teatru la care au participat trupe  de teatru de la toate Casele de Cultură ale Studenților participante.

Ideea acestui proiect a pornit de la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, care a forțat instituțiile de cultură să găsească soluții pentru a realiza actul artistic în condiții speciale, fără a avea la dispoziție resursele obișnuite. Totodată acest proiect a reprezentat o ocazie unică de colaborare între instituții și oferă posibilitatea de a crea o comunitate culturală studențească.

Spectacolul a fost realizat după textul piesei ”Dawn-Way” de Oleg Bogaev, tradus de Elvira Rîmbu, și este construit sub forma unei producții video ce va fi difuzată în mediul online, prin intermediul canalelor media ale fiecărei instituții, cu titlu gratuit pentru public.

Premiera online va avea lor duminică, 23 mai 2021, la ora 20:00.

Tot duminică, la aceeași oră, în sala mare a Casei de Cultură din Craiova va avea loc, în premieră, proiecția spectacolului. Evenimentul se va desfășura conform normelor de siguranță sanitară impuse de autorități în scenariul verde (cu o incidență sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), acestea însemnând purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile închise, spațiu între scaunele din sală, punerea la dispoziție a substanțelor si soluțiilor dezinfectante.
Accesul la acest spectacol este gratuit și se va face în limita locurilor disponibile. Pentru rezervări accesati link-ul: https://forms.gle/Q77Ms9hmS8cQg1Zj9

Spectacolul DAWN-WAY, de Oleg Bogaev, este alcătuit din 14 scene, cu o tematică veche dar mai actuală ca oricând, extrem de ofertantă ca diversitate și expresie artistică: veșnica luptă între bine și rău, un test al umanitătii cu accent pe alegerile pe care le facem atunci când ne confruntăm cu situații limită.

La realizarea spectacolului online de teatru au participat, alături de Casa de Cultură a Studenților din Craiova, Casele de cultură ale studenților din Ploiești, Sibiu, Brașov, Iași, Cluj Napoca, București și Timișoara.

Acest proiect s-a născut din dorința de a ne adapta vremurilor dificile pe care le traversăm cu toții și pentru a aduce un suflu nou miscării artistice din cadrul caselor de cultură ale studenților din toată țara, prin realizarea în premieră, a unei colaborări între instituții prin intermediul cercurilor și trupelor de teatru pe care acestea le au în coordonare.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !