Serviciul European de Voluntariat a avut, din 1996, peste 100.000 de voluntari din Europa şi din întreaga lume, care i-au ajutat pe tinerii dezavantajaţi prin diverse proiecte, cum ar fi să îi înveţe să facă afişe, să grădinărească ori să gătească. Urmăreşte filmuleţul nostru, află mai multe şi, de ce nu, în planurile tale pentru anul viitor include şi să-ţi dedici timpul pentru a-i ajuta pe alţii.
Aproape un sfert dintre europenii cu vârsta de peste 15 ani sunt implicați în activități de voluntariat. Cu toate acestea, cea mai mare parte din aceste activităţi vizează comunităţile locale; doar 7% dintre activități au legătură cu o altă ţară UE şi 11% cu alte părţi ale lumii.
În încercarea de a lărgi aceste orizonturi, Uniunea Europeană a creat propriul proiect al Serviciului European de Voluntariat, ca o cooperare între două sau mai multe organizații, una din țara în care trăiește voluntarul, iar cealaltă în ţara în care proiectul va fi realizat.
Tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani pot participa la diverse proiecte care au legătură cu sportul, tineretul, cultura, copiii, patrimoniul cultural, protecţia animalelor, mediu, dezvoltare şi cooperare.
Proiectele durează între 2 săptămâni și 12 luni, iar la finalizarea lor, voluntarul primește certificatul Youthpass, care descrie proiectul și confirmă participarea. Serviciul European de Voluntariat ajută cu transportul şi cazarea voluntarilor, precum şi cu cheltuielile de bani de buzunar şi de asigurare.
Pentru a promova şi alte activităţi de voluntariat, cum ar fi „Corpul de solidaritate al UE”, lansat de curând, Parlamentul a solicitat Comisiei, într-o rezoluţie din 27 octombrie, să permită participarea persoanelor de toate vârstele, inclusiv din ţările terţe, pentru a oferi voluntarilor o mai bună protecţie juridică şi pentru a asigura o mai bună finanţare pentru proiectele lor.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !