Amfiteatrul „Mihai Ioana” al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, a fost gazda celei de-a șasea conferință din cadrul Atelierului Synaxis. Prelegerea intitulată „Cum funcționează mintea umană și în ce fel ajută mișcarea fizică?” a fost susținută de prof. univ. dr. Gabriela Tănasie, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și se încadrează în tematica generală a Atelierelor – „Ce este omul? Perspective transdisciplinare asupra antropologiei și identității”.

Conferința a căutat să explice de ce activitatea fizică este importantă pentru sănătatea creierului. Totodată, au fost evidențiate efectul activității fizice asupra memoriei, creativității, motivației și mecanismele prin care mișcarea contribuie la reducerea stresului, combaterea depresiei și chiar la întârzierea îmbătrânirii cerebrale. Dezbaterea care a urmat conferinței a fost animată de prezența domnului prodecan prof. univ. dr. Adrian Bălșeanu, a profesorilor și cercetătorilor interesați de subiect, dar și de prezența studenților Universității din Craiova și ai Facultății de Medicină din Craiova.

Atelierele de lectură Synaxis au fost concepute din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare atât de necesare în contextul actual. Fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !