Poliția Română, împreună cu EUROPOL, ENFAST și polițiile din alte 21 de state europene lansează o nouă campanie – „Crime has no gender”, prin crearea unui web site. Scopul este acela de a aduce în atenția publicului chipurile unora dintre cele mai căutate persoane urmărite din fiecare stat participant, astfel încât informațiile venite de la cetățeni să conducă la depistarea lor.

Femeile sunt la fel de capabile să comită infracțiuni grave la fel ca bărbații?

Femeile urmărite la nivel internațional, prezentate pe www.eumostwanted.eu/crimehasnogender, demonstrează că sunt.

În această nouă campanie a forțelor de ordine din UE, infractorii, femei sau bărbați, sunt căutați pentru infracțiuni grave precum omorul, traficul de droguri, frauda, furtul și traficul de persoane.

21 de state membre ale UE au selectat una dintre cele mai căutate femei din țara lor, în această campanie.

Regulile „jocului”

Fiecare persoană urmărită poartă o mască…iar în spatele ei se ascunde povestea infracțiunilor comise, în 4 părți. Când vei intra pe site, vei vedea toate aceste măști.

Oprindu-te asupra oricăreia dintre ele, vei descoperi țara care a dat-o în urmărire și infracțiunea pentru care este urmărită persoana. În acel moment, nu ți se va dezvălui încă dacă este femeie sau bărbat.

Pe măsură ce povestea se desfășoară, părți ale măștii vor dispărea, lăsând privitorul să ghicească genul infractorului.

Scopul campaniei este de a atrage cât mai mulți vizitatori pe site-ul https://eumostwanted.eu. Cu cât mai multe persoane văd fotografiile, cu atât crește șansa ca cineva să poată pune ultima piesă a puzzle-ului, pentru a localiza și aresta persoana căutată.

Informațiile pot fi trimise anonim, prin intermediul site-ului, direct către anchetatorii naționali care caută persoana.

Această abordare s-a dovedit de succes în ultimii trei ani. Campania, derulată de ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților), împreună cu Europol și polițiile din statele membre, are ca obiectiv familiarizarea cetățenilor cu fețele unora dintre cele mai căutate persoane la nivel european.

După fiecare campanie, mai mulți urmăriți au fost arestați, deoarece presiunea a devenit prea mare pentru ei sau pentru rudele lor. De la lansarea proiectului, 69 de infractori care au apărut pe site-ul web au fost arestați.

În cel puțin 21 de cazuri, aceștia au fost prinși în urma unor informații primite de la publicul larg, prin intermediul site-ului.

Intrați pe https://eumostwanted.eu/crimehasnogender, descoperiți infracțiunile pe care le-au comis aceste persoane și ajutați-ne să le prindem. Informația venită de la dumneavoastră ar putea fi ultimul detaliu care face diferența și îi ajută pe polițiști.

Multe studii au examinat modul în care genul joacă un rol în criminalitate. Majoritatea s-au uitat la genul victimei, dar mai rar la cel al infractorului. Cu toate acestea, în ultimele decenii, numărul femeilor angajate în activitatea infracțională a crescut, deși într-un ritm mai lent decât bărbații. Una dintre explicațiile posibile este că progresul tehnologic și normele sociale moderne au sporit implicarea acestora în comiterea de infracțiuni.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !