Filarmonica „Oltenia” Craiova invită publicul meloman vineri, 27 noiembrie 2020, ora 19:00, la un concert coral cu lucrări din creaţia compozitorului EUGEN PETRE SANDU, profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de LitereUniversitatea din Craiova. Din anul 2020, Eugen Petre Sandu este dirijor al Coralei academice a Filarmonicii „Oltenia” Craiova. Concertul, dirijat chiar de către compozitor, va fi transmis pe canalul YouTube al filarmonicii oltene şi va putea fi vizionat accesând link-ul: http://bit.do/canalyoutubefilarmonicaoltenia.
În program:
Rugă  
Nașterea nou nenăscutului 
Leagăn fără cântec     
Tâlharul pedepsit      
Imn morților  
Fantezie  
Mică suită    
Cântec în doi     
Catrene    
Uitarea    
Oltenia remember, suită pentru cor, clarinet, trompetă și percuție (primă audiţie absolută)
Soliști: Nicușor Șerban (clarinet), Dorin Măciucă (trompetă),
Sorin Săceanu, Florin Davițoiu (percuție)
Născut în anul 1965, Eugen-Petre Sandu este dublu licenţiat în muzică (specializările pedagogie muzicală şi compoziţie). După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în perioada 2001 – 2004 a urmat studii doctorale, în teza sa de doctorat abordând tema “Stabilitate şi spontaneitate în creaţia epică folclorică” (îndrumător – prof. univ. dr. Gheorghe Oprea).
Din anul 1996 este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, iar din anul 2004 a devenit şi membru al Asociaţiei Naţionale Corale din România.
Simultan cu desfăşurarea carierei dirijorale, Eugen Petre Sandu a activat şi ca profesor de clarinet şi compoziţie, remarcându-se, totodată, şi în domeniul compoziţiei. De asemenea, a scris numeroase articole şi cărţi de specialitate (volumele ”Stabilitate şi spontaneitate în creaţia epică folclorică”, 2006; ”Colindul – între mit şi realitate”, 2006), studii de muzicologie (”Creaţia folclorică – proces deschis”) şi a compus lucrări corale, publicate în volumele: ”Ingratitudini”, (două volume, 2006), ”Album de piese pentru cor mixt” (ediţie revizuită, 2008), ”Album de coruri pentru voci egale” (ediţie revizuită, 2008). În acest sens, creaţii artistice ale sale au fost achiziţionate şi au intrat în patrimoniul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.
În perioada 1991 – 2013 a fost cadru didactic asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Din anul 2003 desfăşoară o importantă carieră didactică în calitate de profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de LitereUniversitatea din Craiova, iar din anul 2020 este dirijor al Coralei academice a Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !