Miercuri, 2 mai, de la ora19:00, în cadrul Stagiunii „Muzica uneşte!” va avea loc un Concert Beethoven/Mozart susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” sub bagheta dirijorului Mădălin Voicu. Soliști: Mădălin Voicu-Jr (pian), Antonio Nicholas Piculeață (vioară).
În program:
Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 1 în Do major pentru pian și orchestră, op. 15
Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 3 în Sol major pentru vioară și orchestră, K. 216
Preţuri bilete: 30 lei; 15 lei (elevi, studenţi, pensionari); concert în abonament (4)
Descoperind tainele muzicii prin intermediul viorii, Mădălin Voicu a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu George Manoliu şi Cornelia Bronzetti. Ulterior, Mădălin Voicu avea să studieze şi dirijatul, de-a lungul timpului fiind îndrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu, Hans Swarowsky.
Mădălin Voicu a îndeplinit calitatea de dirijor al Filarmonicii ”Oltenia” şi al Filarmonicii ”Paul Constantinescu”, fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din ţară, iar concertele susţinute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul şi peste hotare.
A susţinut concerte alături de Orchestra de Cameră Bucureşti, înfiinţată de către tatăl său, distinsul violonist de reputație internațională Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.
Mădălin Voicu Jr, se naște într-o familie de muzicieni cu tradiție de sute de ani, bunicul său, renumitul violonist Ion Voicu și tatăl său dirijorul Mădălin Voicu, fiind doar două dintre valorile moderne ce merită menționate. Câștigă, la vârsta de 11 ani, Premiul I absolut al concursului “Citta di Catanzaro”, urmând ca la vârsta de 14 ani să câștige concursul Schubert în țara sa natală. Debutează la 15 ani pe scena Salii Radio cu orchestra de cameră București-Ion Voicu, continuând o carieră națională și internațională ca solist și membru al formațiilor camerale.
Cânta ca solist acompaniat fiind de orchestre naţionale sub bagheta dirijorilor Ilarion Ionescu Galați, Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Petre Zbârcea, Radu Postăvaru și evident Mădălin Voicu. Susține concerte în Franța, Austria, Turcia și Italia. Licențiat în muzica, predă la „Mica Academie de Arte”, ulterior preluând timp de șase ani catedra de pian din cadrul „Colegiului Național de Muzică George Enescu”.
Născut la New York, într-o familie de muzicieni, micul violonist Antonio Nicholas Piculeață și-a manifestat încă de la o vârstă fragedă talentul muzical. A început studiul pianului la vârsta de șase ani, îndrumat fiind de părinții săi. Exigent cu sine, Antonio Nicholas Piculeață este preocupat de propria perfecționare artistică, ceea ce a determinat ca el să înceapă cursurile școlare mai devreme decât ceilalți copii de aceeași vârstă.
Talentul interpretativ al micului violonist a fost recompensat cu premii la competiții de profil: Premiul I la Concursul Național ”Tinere Talente”, 2015; Premiul al II-lea la Concursul Național ”Victor Giuleanu”, 2015; Premiul I la Concursul Internațional ”Paul Polidor”, 2016; Premiul I la Concursul Național de Interpretare ”Dan Cumpătă”, 2016. Antonio Nicholas Piculeață a susținut numeroase recitaluri organizate de Fundația Culturală ”Remember Enescu” și a evoluat în concert alături de Orchestrele Filarmonicilor „Oltenia” Craiova şi ”Paul Constantinescu” – Ploiești. În prezent, Antonio Nicholas Piculeață este elev în cadrul Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti” – București.