Nevoile din educație și dorința de implicare nu iau vacanță pe timpul verii. În urma unui nou apel de sprijin HartaEdu, 18 voluntari CEZ au fost prezenți la Școala Gimnazială Giubega, județul Dolj, cu o misiune comună pentru viitorul tinerilor. Prin această intervenție, curtea școlii a fost amenajată cu dotările necesare pentru a susține activități extrașcolare în aer liber.
Episodul 3: un spațiu multifuncțional, în aer liber, la Școala Gimnazială Giubega
Prin intermediul HartaEdu, Școala Gimnazială Giubega din județul Dolj a semnalat nevoia unui spațiu care să le ofere elevilor posibilitatea de a se dezvolta și relaxa în aer liber. Inițiativa de a transforma curtea școlii într-un loc sigur și atractiv pentru tineri a venit din partea CEZ – partener unic HartaEdu pentru regiunea Oltenia.
Pe lângă investiția de aproximativ 25.000 RON în asigurarea materialelor, energia celor 18 voluntari CEZ a fost redirecționată către următoarele roluri:
- Echipa colorată – responsabilă cu vopsirea gardului și a băncilor
- Echipa neînfricată – responsabilă cu montarea foișoarelor
- Echipa orientată – responsabilă cu pavarea curții.
„Elevii de astăzi se bazează pe noi pentru a beneficia de o formare cât mai bună pentru viitor. Nu rămânem indiferenți în fața acestor nevoi și continuăm să căutăm soluții pentru o educație de calitate, împreună cu partenerii noștri de la Narada. Totul este posibil atunci când ne unim forțele pentru binele comunității din care facem parte.” – a fost mesajul lui Ondrej Safar, CEO CEZ România.
„Devenită deja tradiţie, rezolvarea urgenţelor şcolare din HartaEdu.ro, alături de partenerii de la CEZ, reprezintă o bucăţică semnificativă pusă la baza fundaţiei educaţiei din România. Şcoala din Giubega avea o nevoie firească, astfel încât elevii să aibă acces la un spaţiu primitor, dotat cu foişoare de lucru, gard şi băncuţe vopsite colorat, precum şi pavele care să le facă mai uşor accesul în grădină. Învăţarea şi jocul în aer liber sunt importante pentru copii: îi ajută pe aceştia să îşi gestioneze mai uşor sentimentele, să se recreeze şi să se dezvolte fizic şi emoţional, într-o lume în care este foarte uşor să fie atraşi de tot ce este virtual.” – Raluca Jianu, CEO al Organizaţiei Narada.
„O clasă în aer liber sporește creativitatea nu numai a elevilor, cât și a cadrelor didactice. Este un proiect deosebit pentru școala noastră, pentru localitate și efectele se vor vedea pe termen lung. Felicitări CEZ România și Organizația Narada pentru că acordă un interes mare problemelor cu care se confruntă mediul educațional din România și pentru că împreună reușesc să găsească cât mai multe soluții.” – Costinel Gheorghe-Glăvan, director Şcoala Gimnazială Giubega.
Cum ne-am implicat până acum?
Episodul 1: Primul beneficiar al alertelor sprijinite de CEZ și Narada a fost Școala Gimnazială Pesceana din județul Vâlcea. 14 voluntari CEZ au contribuit cu entuziasm la reamenajarea a 5 săli de clasă, astfel încât elevii înscriși să beneficieze de condiții mai bune de învățare.
Episodul 2: În luna mai, parteneriatul cu Narada a ajuns la Școala Gimnazială “Regele Mihai I” Drobeta Turnu Severin pentru soluționarea a 2 alerte – reabilitarea bibliotecii distruse de inundații și dotarea acesteia cu volume noi și echipamente digitale. Pentru a schimba viitorul tinerilor înscriși, intervenția celor 14 voluntari a constat în: montarea parchetului, montarea rafturilor și organizarea noilor volume, dotarea bibliotecii cu imprimantă, calculator și videoproiector.