Cu o durată de 36 luni, Centrul de resurse și asistență în învățare și formare (CRAIF) are valoarea eligibilă de 929.190,00 lei. Este parte din programul amplu ROSE (Romania Secondary Education Project) şi este finanțat conform Acordului de Împrumut nr. 8481-RO semnat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și ratificat prin Legea nr. 234/2015.
Rectorul Universității, Cezar Spânu, a prezentat strategia instituției pe care o conduce și anume „creșterea numărului de elevi care promovează Bacalaureatul și urmează cursurile sitemului de învățământ superior, iar pe de altă parte reducerea abandonului școlar la nivelul facultăților Universități din Craiova, precum și crearea condițiilor pentru ca aceștia să fie integrați pe piața muncii în primele opt luni după absolvire”.
În prezent, Universitatea din Craiova derulează 14 proiecte de tip ROSE – școli de vară care se adresează elevilor din mediul preuniversitar și care se derulează pe o perioadă de trei ani. Alte 4 proiecte au ca beneficiari direcţi 1050 de studenți, câte 350 de studenţi pentru fiecare an de derulare a proiectului, de la toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova. „Am câștigat, de curând, proiectul referitor la Centrul de resurse și asistență în învățare și formare, unde studenții vor participa ca grup țintă. Principalul scop al înființării și organizării CRAIF îl reprezintă îmbunătățirea performanțelor universitare ale studenților din anul I, studii universitare de licență (buget+taxă), aflați în situații de risc, prin facilitarea accesului la informație, precum și la resursele și instrumentele selectate în funcție de propriile nevoi și propriul ritm de învățare, dezvoltare și formare, necesar implicării lor, individuale sau colective, în activitățile pe care intenționează să le desfășoare, și, pe termen lung, în dezvoltarea carierei și potențarea rolului lor în societate. În organizarea și implementarea activităților propuse, proiectul CRAIF va implica personal specializat din cadrul UCV: cadre didactice de specialitate care vor susține activități remediale, consilieri CCOC, care vor organiza și susține activități de coaching și consiliere profesională și orientare în carieră, personal specializat al Departamentului de Comunicare, Jurnalism și Științe ale Educației și al DPPD. Un aport semnificativ, privind implicarea în activitățile de selecție, de organizare și de coordonare a studenților din grupul țintă îl va avea Convenția Organizațiilor Studențești (COS), prin reprezentanții acesteia cu rezultate remarcabile, proveniți de la toate cele 12 facultăți componente ale Universității din Craiova. În cadrul acestui proiect se va dota un sediu în aceeași clădire cu sedul Bibliotecii și al Tele U și unde se mai află în construcție și dotare un sediul pentru lectoratele străine”, a mai explicat Cezar Spânu. Rectorul Universității craiovene a mai ținut să precizezze faptul că absolut toți studenții care participă la astfel de proiecte beneficiază de burse între 500 și 700 lei, în funcție de tipul proiectului.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !