Dinamica din domeniul tehnologiei ne arată că tot ceea ce pare astăzi imposibil va deveni mâine o realitate, pentru că fiecare zi oferă posibilitatea de a învăța ceva nou. Tehnologia este un spațiu care evoluează continuu, iar oportunitatea de a face ceva ce schimbă din temelii cursul lumii este mai la îndemână ca oricând.
De la medicină la arte și de la științele sociale la științele economice, viitorul aparține mediilor informatizate și, tocmai de aceea, competențele digitale oferă un avantaj competitiv celor care știu să le utilizeze din timp, indiferent de domeniul lor de activitate.
Elevii și cadrele didactice de la Liceul „Voltaire” din Craiova au participat joi, 25 martie 2021, la Webinarul – EveryGirl, organizat de Smart Everything Everywhere (SEE), cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România.
Pornind de la întrebarea, ”De ce este revoluția digitală importantă pentru mine și cum pot deveni un erou?”, moderatorii întâlnirii, Diana Popp și Tudor Oprea, membri ai board-ului de conducere SEE, au implicat participanții în discuții interactive care au vizat teme precum: importanța afirmării profesionale, curajul de a sparge stereotipiile mentale și blocajele comportamentale existente în societate, rolul femeilor aflate în domenii strategice în stat, combaterea discriminării, soft skills, inteligența emoțională, competențele antreprenoriale sau promovarea unor modele de reușită în carieră.
Invitate la dezbatere, în calitate de membri ai panel-ului, au fost: Alina-Maria de Roumanie – Cofondator SEE și reprezentant al Asociației Principele Nicolae, Diana Brătucu – Manager Edu For Future, Fondator Asociația Edufor Craiova și Facilitator SuperTeach, Oana Șipoș – Software Developer la Fortech, Fondator Women in Tech Cluj, Ambasador Code Week Romania și Tana Foarfă – Policy Advisor la Parlamentul European.
Speakerii au intrat în dialog cu elevele de liceu, cărora le-au împărtășit experiențe personale și exemple de bune practici, oferindu-le sugestii referitoare la îmbinarea pasiunilor cu latura pragmatică a vieții, încurajându-le totodată să asimileze informația că leadership-ul nu este o abilitate destinată cu precădere bărbaților. Ideea de ansamblu a proiectului este că generația liderilor digitali trebuie creată pe baza unui echilibru social, în funcție de competențe și de pregătirea specifică, evitându-se astfel inegalitatea de gen, cunoscut fiind faptul că există încă sectoare de activitate în care inserția femeilor este limitată sau chiar împiedicată.
Webinarul desfășurat la Craiova este parte a “Caravanei Everygirl”, o campanie națională de conștientizare și promovare a domeniului digital în rândul fetelor și al femeilor capabile să construiască o comunitate puternică, veritabil catalizator al inovațiilor tehnologice.
Prin participarea la acest eveniment, echipa Liceului ”Voltaire” susține flexibilitatea demersurilor educative centrate pe promovarea egalității de șanse, dezvoltarea abilităților de viață, orientarea în carieră, trainingul vocațional sau evoluția și tendințele pieței muncii.