Studenții și profesorii craioveni au, de astăzi, posiblitatea de a servi o masă sănătoasă, chiar în clădirea centrală a Universității. Investiția în noua locație a demarat în cursul anului 2015. „A trebuit consolidată această parte de clădire, în noiembrie 2017. Iată că astăzi suntem în măsură să inaugurăm această locație. Am întârziat dar nu din vina noastră, după terminarea consolidării și reabilitării, nu era dotată cantina și nu aveam banii necesari pentru a dota bucătăria și spațiile de depozitare. Am reușit să facem rost și de finanțare, însă am mai întâmpinat o altă problemă în ceea ce privește coșul de evacuare din bucătărie (…) am modificat soluția tehnică, am reușit să facem rost de finanțare și pentru noul coș, am luat avizele de funcționare de la DSV, ISU … toate avizele. Investiția se ridică la 3,4 milioane lei, 75 la sută investiții proprii și 25 % de la Ministerul Educației Naționale. Aici se gătește, bucătăria și spațiile de depozitare sunt un nivel mai jos, totul este proaspăt, costurile sunt mici. 80 de locuri are această cantină. Un meniu cu felul I, felul II, salate și desert ajunge la 12 lei. A trebuit să angajăm personal nou, sunt șase persoane care deservesc această cantină. Este destinată pentru studenți și cadrele didactice dar este deschisă și altor persoane care vor să mănânce bine și ieftin”, a declarat Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.
din Craiova a asigurat 75 la sută din costurile de reabilitare, consolidare și dotarea cantinei. “