Principalul obiectiv al poliţiştilor doljeni a fost şi rămâne creşterea siguranţei cetăţenilor şi asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, lucru ce poate fi realizat doar prin profesionalism, coroborat cu apropierea de membrii comunităţii şi colaborarea cu celelalte forţe care au atribuţii în domeniul siguranţei publice. În 2014 poliţiştii doljeni s-au aflat zi de zi la datorie pentru a veghea la siguranţa comunităţii, întregul personal depunând eforturi considerabile din dorinţa de a oferi un serviciu poliţienesc de calitate.
Pentru a atinge obiectivele stabilite, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a luat o serie de măsuri manageriale şi operaţionale pentru ca misiunile şi activităţile desfăşurate de către poliţiştii doljeni să fie caracterizate de eficienţă şi fermitate. Astfel, combaterea criminalităţii a reprezintat una din direcţiile de acţiune ale poliţiştilor doljeni, iar în urma activităţilor întreprinse în anul precedent rezultatul a fost unul pe măsura eforturilor depuse de oamenii legii reuşindu-se reducerea numărul total al infracţiunilor sesizate de către cetăţeni cu 8,38% (cu 1742 mai puţine ca în anul 2013). Ca o concluzie la evoluţia acestui indicator, statisticile scot în evidenţă faptul că deciziile manageriale coroborate cu eficienţa activităţilor poliţieneşti au făcut ca numărul infracţiunilor sesizate în anul 2014 să fie cel mai mic din ultimii 5 ani.
Cea mai semnificativă scădere a infracţiunilor sesizate este dată de infracţiunile de natură judiciară, care au înregistrat o scădere cu 15% (cu 1593 mai puţine ca în anul 2013), asta în timp ce infracţiunile de natură economico-financiară au înregistrat o creştere cu 9% (cu 377 mai multe ca în anul 2013).
În anul 2014 infracţiunile contra patrimoniului au cunoscut, de asemenea, o scădere semnificativă, cu 19%, (cu 1734 mai puţine ca în anul 2013) dintre acestea, infracţiunile de furt s-au diminuat cu 15% (cu 863 mai puţine ca în anul 2013).
Acelaşi trend descendent l-au înregistrat atât furturile din locuinţe, care au scăzut cu 11%, furturile din societăţi comerciale – scădere cu 9 %, furturile din buzunare – diminuare cu 14 %, cât şi furturile din autoturisme cu 20 %.
De menţionat este şi faptul că, în judeţul nostru, în anul precedent, ca urmare a activităţilor întreprinse de către poliţiştii doljeni, infracţionalitatea stradală sesizată a scăzut cu 13% (cu 124 mai puţine ca în anul 2013).