După un adevărat tur de forță pe parcursul ultimelor două luni, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” încheie cea de-a X-a ediție a proiectului cultural „Biblioteca din vacanță”.
În cadrul celor nouă activități de proiect construite pentru elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal s-au înscris 525 de copii. Cele mai mare audiențe au fost atrase de atelierele de benzi desenate, desen, engleză și origami. Cele 144 ateliere educative ale proiectului au fost desfășurate de voluntarii Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” și au generat 1676 vizite la bibliotecă.
Proiectul Biblioteca din Vacanță este organizat de compartimentul Împrumut carte copii și tineret/ Ludotecă, una dintre cele mai active și dinamice secții. „Biblioteca din Vacanță”, un proiect de suflet al Bibliotecii Județene Aman. Atenția nostră se îndreaptă spre cei mai mici utilizatori ai noștri, asigurându-le pe durata vacanței de vară activități recreative și educative, totodată. Scopul proiectului este de a atrage potențiali utilizatori de vârstă mică, de a le cultiva plăcerea lecturii și a petrecerii timpului liber în spatiul culturii și al cunoasterii, în general”, a declarat Rodica Păvălan, șef Serviciu Relații cu Publicul. Comunicarea Colectiilor.
Cursurile și atelierele de limbi străine, engleză și spaniolă, hand-made și origami au fost coordonate de voluntarii INTERACT: Iasmine Bicioiu, Maia Mihai, Clara Filoti, Mara Vlad, Sonia Tuțescu, Gloria Radu Sofia Stancu, Anda Dinu, Dania Chițan, Larisa Tudora, Monica Ochea, Andra Nicolosu, Irina Lungoci, Smaranda Știrbu, Dragoș Vlad, Sofia Stancu, Anda Dinu, Dania Chițan, Larisa Tudora, Monica Ochea, Andra Nicolosu, Irina Lungoci, Smaranda Știrbu și Dragoș Vlad, sub coordonarea lui Radu Poajgă, președinte INTERACT Craiova. Cursurile Public Speakingși Micul Jurnalist au fost susținute de Mihaela Mocanu, respectiv Laura Pumnea, iar atelierul de desen a fost organizat de de Teodora Olariu și Amalia Știolică. Atelierul de benzi desenate a fost coordonat de Dodo Niță, cunoscut autor și critic de benzi desenate, în vreme ce cursul de Igienă Dentară a fost desfășurat de Ana Păvălan, Mia Anda-Mihaela și Cristina Dragotă, voluntari ai Societății Studenților Stomatologi din Craiova.
„Biblioteca din vacanță este mult mai mult decât un proiect de sezon. Este povestea pe care o propunem neîntrerupt din anul 2009, o experiență în egală măsură educativă și distractivă. La ediția din acest an s-au înscris foarte mulți copii care, suntem convinși, au deprins abilități și îndemânări noi, au socializat, și au legat prietenii cu ceilalți participanți, cu voluntarii și bibliotecarii. Le mulțumim voluntarilor care și de această dată au fost la înălțime. Efortul și devotamentul lor sunt vrednice de admirație. Practic, din perioada lor liberă și-au rupt efectiv timp prețios pentru proiectele noastre. Le mulțumim și sperăm că vor manifesta aceeași deschidere și față de proiectele noastre viitoare. Colegii de la compartimentul Împrumut carte cupii și Tineret/Ludotecă nu se vor opri aici. Peste nu mult timp va debuta celălalt proiect de maridimensiuni pe care îl adresăm elevilor. Este vorba despre „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, proiect care va începe în această toamnă și se va desfășura până anul viitor, în luna iunie”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
Proiectul Biblioteca din vacanță a fost organizat de compartimentul Împrumut carte copii și tineret/Ludotecă și s-a desfășurat în intervalul 2 iulie – 30 august 2018. Colecția de cărți dedicate copiilor și tinerilor, spațiul Ludotecii, dedicat jocurilor copilăriei, activităților practice, de vizionare sau audiție, dar și bibliotecarii care deservesc secția fac ca acest departament să fie unul dintre cele mai active și dinamice ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.