Miercuri, începând cu ora 11, Muzeul de Artă Craiova este gazda unui eveniment deosebit. Vernisată pentru prima dată pe 27 martie la Galeria „Gino Valle” din cadrul IUAV – Institutul Universitar de Arhitectură din Veneția, „Arhitectură și Regalitate” poposește la Craiova. Evenimentul este organizat de Uniunea Arhitecților din România, filiala Euro-Sud, în parteneriat cu IUAV – Institutul Universitar de Arhitectură din Veneția. Expoziția „Arhitectură și Regalitate” se desfășoară sub auspiciile Familiei Regale a României și poartă semnătura Acad. Prof. dr. Răzvan Theodorescu, Prof. dr. arh. Augustin Ioan și Prof. dr. arh. Marius Marcu–Lăpădat. Din partea prestigiosului Institut Universitar de Arhitectură din Veneția, proiectul s-a bucurat de coordonarea prof. dr. Marco Pogacnik, Prof. dr. Renato Bocchi, precum și a Giuliei Marcon. Expoziția poate fi vizitată în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie, la Muzeul de Artă –
Palatul Jean Mihail. Expoziţia ilustrează trei teme relevante: „Arhitectura regilor şi a reginelor României”, secțiune care remarcă rolul direct al regilor și al reginelor României în realizarea unora dintre cele mai importante edificii ale țării; „Arhitectura reprezentativă în România influenţată de regalitate şi de monarhi”, temă dedicată influenței regalității în societate, în configurarea unor direcții în arhitectura din România; „Expoziţia expoziţiilor regale”, secțiune care ilustrează arhitectura așa cum se proiecta ea către societate, dar şi către străinătate, o arhitectură despre cum dorea Regatul României să fie privit în exterior.
Expoziția este completată de filmul documentar „Reședințe ale Regalității Române” (subiect și scenariu Acad. Prof. dr. Răzvan Theodorescu).
Expoziția a fost prezentată pentru prima oară publicului la Castelul Pelișor din Sinaia, cu ocazia Zilei Regalității, fiind dedicată aniversării a 150 ani de la sosirea lui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 ani de la proclamarea Regatului României și a fost, apoi, itinerantă la Berlin, la sediul Ambasadei României, la invitația E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. Au urmat Galeria creart, sediul ICR Viena și la cea de-a 18–a ediție a Festivalul „Etnovember”, din Brașov.