În pofida unor măsuri punctuale luate, fenomenul poluării cu substanțe periculoase rezultate din manipularea ilegală și nespecializată a unor deșeuri (în special din industria auto și electro) în mai multe localități din Dolj se menține la cote înalte (cazul localității Coșoveni este unul emblematic). Acest fenomen are consecințe din cele mai periculoase: Sănătatea publică este grav afectată. Mediul este puternic poluat. Produsele agricole și alimentare sunt infestate masiv. Evaziunea fiscală prin realizarea unor profituri ilegale rămâne la cote înalte.
Nu este normal ca o minoritate de oameni certați cu legea să afecteze sănătatea atâtor mii sau zeci de mii de oameni.
„Atragem atenția că fie și numai din eliberarea substanțelor toxice (asemănătoare dioxinei)din uleiurile minerale rezultate din arderea unor deșeuri de acest tip, riscul unor boli incurabile în comunitățile respective crește foarte mult.
Considerăm că este nevoie de o nouă strategie integrată la nivelul județului Dolj prin care Poliția, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Ong-uri-specializate, împreună cu autoritățile locale să găsească soluții durabile la această problemă care pune în pericol viața oamenilor.
ALDE Dolj va face demersuri la Ministerul Mediului prin care va prezenta aceste realități din județul Dolj în speranța unei intervenții de politică publică prin care să se rezolve această situatie pe termen lung.
Constituția României prevede la art.35 dreptul oricărui cetățean român la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic. Ceea ce la Coșoveni și în alte localități ale județului nostru nici nu poate fi vorba.
Cine răspunde pentru încălcarea acestui articol din Constituție?!”, se arată într-un comunicat remis presei de Victor Gogonea, membru al PNL Dolj.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !