Ultima lansare a satelitului Copernicus va îmbunătăți serviciile de localizare pentru agricultori, pescari și alți utilizatori de hărți terestre și maritime. În noaptea de 6/7 martie, al 5-lea satelit din Programul de observare a Pământului a Europei Copernicus a fost trimis cu succes pe orbită.
Copernicus ajută deja la salvarea de vieti pe mare și îmbunătățește timpul de reacție în cazul unor dezastre naturale cum ar fi cutremure, incendii forestiere sau inundații. De asemenea, este util în agricultură. Centrul de Coordonare de urgență din cadrul Comisiei Europene a activat Serviciul de cartografiere al Uniunii Europene cu ajutorul Copernicus. Cu ajutorul acestuia au fost realizate hărțile de evaluare a daunelor pentru clasificarea zonelor afectate de multiplele cutremure în Italia centrală începând cu luna august 2016.
Odată cu această ultimă lansare pe orbită, Copernicus poate oferi o imagine de înaltă rezoluție care se va up-data la fiecare 5 zile. Acest aspect va reduce timpul necesar pentrucrearea unei imagini a pământului la jumătate. Acest lucru înseamnă servicii de clustering imbunatatite pentru utilizatorii de hărți terestre și marine.
În conformitate cu Strategia Comisiei Europene pentru Spațiu, programul pilot Copernicus oferă beneficii pentru oameni, cum ar fi reducerea costurilor cu serviciile agricole de precizie, creșterea productivității crescătoriilor de pește, datorită monitorizării algelor toxice.
Accesul liber, deplin și deschis la date pe care-l oferă Copernicus deschide noi oportunități pentru întreprinderi, care, la rândul lor, vor duce la crearea de locuri de muncă de înaltă calificare în Europa.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !