Cu aproape un sfert din tinerii europeni fără loc de muncă, Uniunea Europeană trebuie să se străduiască mai mult pentru a găsi soluții. Parlamentul European consultă nu numai experții și politicienii, ci și pe cei direct vizați: tinerii. Zilele acestea, Parlamentul găzduiește dezbateri cu tineri angajați și șomeri despre combaterea șomajului. O parte dintre aceștia ne-au împărtășit ideile lor.
„Credem că lupta împotriva șomajului este o chestiune de supraviețuire a sistemului nostru democratic. Cel mai important lucru pentru fiecare generație de părinți sunt șansele pentru copiii lor, pentru copiii noștri”, a spus președintele Parlamentului European, Martin Schulz.
t, vicepreședinta Parlamentului European, a spus că „această conferință are scopul de a înțelege care sunt principalele obstacole pe care le întâmpină tinerii în căutarea unui loc de muncă”.
Ce ar putea face UE pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor? – a fost întrebarea pe care am adresat-o unor participanți la Agora. Răspunsurile sunt în galeria foto.
Agora 2013 despre șomajul în rândul tinerilor se derulează între 6 și 8 noiembrie. La dezbateri participă 56 de europeni (câte doi tineri cu vârste între 18 și 30 de ani din fiecare stat membru – unul angajat și unul șomer). Ideile lor despre cum trebuie combătut șomajul în rândul tinerilor vor fi comunicate factorilor de decizie în cadrul evenimentului EYE, în mai 2014, la Strasbourg.