Facultatea de Litere a Universității din Craiova își deschide porțile pentru absolvenții de liceu. Din 17 iulie, viitorii studenți sunt așteptați să-și depună dosarele pentru unul dintre cele 637 de locuri ale Facultății, mai exact 300 la buget, 327 la taxă și 10 locuri pentru rromi.
Absolvenții de liceu pot aplica pentru domenii şi specializări precum: Limbă și literatură, Limbi moderne aplicate (engleză și franceză), Muzică (Interpretare muzicală-canto/instrumente), Științe ale comunicării (Comunicare și relații publice, Jurnalism), Științe ale educației (Pedagogia învățământului primar și preșcolar), Teatru și artele spectacolului. Specializările Limba și literatura română – O limbă și literatură modernă (engleză/franceză) și Pedagogie şcolarizează și la Drobeta-Turnu Severin.
Pentru specializările Limbă și literatură, Comunicare și relații publice, Jurnalism, admiterea se face în perioada 17-22 iulie, pe baza mediei obținute la bacalaureat. Specializarea Pedagogie organizează și ea înscrieri între 17 și 21 iulie, iar selecția se va face pe 22.07, printr-un interviu oral, dar și pe baza mediei de la BAC.
În schimb, tinerii care vor să devină studenți la Interpretare muzicală sau la Artele spectacolului trebuie să se prezinte la înscrieri în intervalul 17-19 iulie. Pentru Muzică, modalitatea de selecție va consta în două probe, prima interpretativă, iar a doua de analiză a solfegiului și dictat muzical-scris. Pentru domeniul Teatru vor exista două etape: Prima este eliminatorie și constă în testarea aptitudinilor ritmice, vocale și interpretative ale candidatului. El va trebui să recite versuri și povestiri din repertoriul său, la alegerea juriului. În etapa a doua, concurentul va pregăti un atelier de improvizație, dar și un monolog. Afișarea rezultatelor finale va fi pe 27 iulie.
Oportunităţile oferite de Facultatea de Litere
Studenții de la Litere fac practică de specialitate în diverse instituții craiovene, ca să poată fi pregătiți pentru o carieră în domeniu. Practica are loc la teatru (Teatrul Național „Marin Sorescu), la operă (Opera Română Craiova), în muzee (Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă), în instituții media (Tele U, Gazeta de Sud, TVR Craiova), școli, biblioteci (Biblioteca Județeană, Biblioteca Franceză Omnia), la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, la Inspectoratul Județean Dolj.
Conf. univ. dr. Florentina Anghel, prodecan al Facultății de Litere, vorbește despre oportunitățile și avantajele pe care le au studenții dacă urmează cursurile acestei facultăți: „Pregătim studenți nu numai pentru limbi străine sau pentru a preda în învățământ, ci și pentru alte domenii, cum ar fi să lucreze cu specialiști din IT sau lingviști, în firme multinaționale. Prin disciplinele pe care le predăm, dar și prin activități extracuriculare, îi pregătim pe studenți să facă față cerințelor pieței muncii și încercăm să le dezvoltăm și competențele, precum abilitatea de a lucra la calculator, abilități de organizare, decizionale sau de negociere. Avem acorduri încheiate cu diverși parteneri din Craiova și din apropierea orașului, parteneri specifici domeniilor și specializărilor pe care le avem. Acesta este primul contact cu potențialul angajator al studentului. De asemenea, în ultimul timp există interes din partea firmelor pentru studenții noștri, firme care doresc să încheie parteneriate cu aceștia și să ofere burse pentru cei mai buni.”
„M-a ajutat să devin mult mai responsabilă”
Claudia Predilă (studentă în anul III, Litere) ne-a povestit ce a însemnat pentru ea studenția aici: „Am ales Litere pentru că tot timpul am avut înclinație spre partea umanistă, mai ales că am terminat un liceu cu profil filologic. Îmi place să comunic, sunt o fire sociabilă și din acest motiv am ales să studiez aici. Unul dintre avantaje este că mi-am învins timiditatea, datorită tuturor activităților desfășurate în cei trei ani de studiu. Facultatea de Litere m-a ajutat să devin mai responsabilă, prin toate proiectele în care am fost implicată. Am învățat că asumarea celor spuse sau scrise este o regulă de bază, fără de care nu se poate profesa.”.
Facultatea de Litere oferă posibilități multiple de carieră, în peste 50 de domenii. Absolvenții pot deveni profesori, traducători, scriitori, specialiști în PR, redactori, prezentatori, fotojurnaliști, actori, soliști, instrumentiști, dirijori sau manageri.
Toate detaliile pe www.ucv.ro; facebook.com/ucvro; youtube.com/user/UniversitateCraiova şi pe site-ul Facultăţii: http://litere.ucv.ro/litere/

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !