Având în vedere importanța zilei de 22 martie, când în fiecare an se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, acest element vital care, alături de aer, înseamnă Viață, Administraţia Bazinală de Apă Jiu organizează annual, pe parcursul lunii martie, o serie de acțiuni și activități menite să conștientizeze populația despre importanța apei pentru oameni și natură.
Anul acesta, Administrația Națională „Apele Române” a luat o serie de măsuri în contextul prevenirii răspândirii Covid – 19 (coronavirus), printre acestea fiind și anularea evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Apei, care este celebrată anual în data de 22 martie.
În acest an, în contextul actual, când igiena strictă este o modalitate simplă şi eficientă de a rămâne sănătoşi, înțelegem mai mult ca oricând, importanța accesului tuturor la resursele de apă. Astfel, Administrația Bazinală de Apă Jiu s-a alăturat colegilor din ţară participând la proiectul “Ziua Mondială a Apei – sărbătorim împreună. Activități acasă”.
Proiectul amintit s-a adresat preșcolarilor, elevilor, chiar și părinților care petrec timpul cu copiii, acasă şi a reprezentat o adevărată provocare de a-și folosi creativitatea pentru a realiza desene, machete, filmulețe, creații literare sau orice are legătură cu tema – APA. Obiectivul proiectului a fost acela de a ne îndrepta atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă, întelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susținerea unor practici responsabile față de apă și mediul înconjurător, dar și de a promova responsabilitatea socială în situația de fată sub amenințarea infecțiilor cu noul coronavirus.
Administraţia Bazinală de Apă Jiu, a organizat în aceste saptămâni, o serie de acțiuni menite să evidențieze rolul apei pentru existența vieții și dezvoltarea economică și socială a omenirii. Ca în fiecare an, reprezentanţii instituţiei au desfăşurat o serie de acţiuni de ecologizare pe malul râurilor administrate, strângând, ca de fiecare dată, tone de deşeuri.
În 1993, Adunarea Generală a ONU declara data de 22 martie – Ziua Mondială a Apei. Cu toate că apa acoperă 70% din suprafața pământului, doar o mică parte din aceasta este apă dulce. Apa potabilă disponibilă este distribuită inegal pe glob, este poluată sau disputată, fapt pentru care sute de milioane de oameni încă nu au acces la apă curată în fiecare zi. Tema de anul acesta este „Apa și schimbările climatice”.
Creştem, credem că ne maturizăm şi ne grăbim să devenim serioşi, foarte ocupaţi. Pe lângă starea de minunare, inocenţă şi curiozitate, spiritul ludic şi inventiv, fericirea fără motiv, puritatea spiritului şi a minţii, recunoştinţa şi mulţumirea, un copil ne învaţă în primul rând, să iubim total şi să ne dăruim complet. Aceste lecţii pot fi învăţate doar dacă avem inima deschisă. Copiii au capacitatea de a percepe fiecare zi ca pe un nou început. Ei uită repede trecutul. Copiii sunt foarte sinceri şi dezinvolţi şi descoperă lumea prin sfera lor emoţională şi afectivă. O altă calitate a copilăriei este fericirea debordantă, ce îşi află sursa în lipsa oricăror limitări exterioare sau interioare. Copiii ne dau din nou o lecți de viață! De acasă, din toate bazinele hidrografice din ţară au apărut mesaje de încurajare din partea copilașilor. Ei au desenat curcubeul cu „Totul va fi bine” și l-au afișat în geam sau părinții l-au distribuit pe rețelele de socializare.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !