În perioada10.07.2017-18.07.2017, absolvenţii de liceu se pot înscrie la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova. Candidaţii au la dispoziţie 120 de locuri la buget şi 325 de locuri la taxă. În plus, facultatea dispune de cinci locuri, la buget, pentru candidaţii de etnie rromă. Media de admitere va reprezenta 100% media de la bacalaureat.
Specializările Facultăţii:
Istorie: 20 de locuri la buget, 1 loc buget rrom, 29 de locuri cu taxă
Relaţii internaţionale şi studii europene: 20 de locuri la buget, 1 loc buget rromi, 54 de locuri cu taxă
Asistenţă socială: 17 locuri la buget, 1 loc buget rromi, 82 de locuri cu taxă
Filosofie: 19 locuri la buget şi 31 de locuri cu taxă
Sociologie: 22 de locuri la buget, 1 loc buget rromi, 77 de locuri cu taxă
Ştiinţe politice: 22 de locuri la buget, 1 loc buget rromi, 52 de locuri cu taxă
Despre specificul facultăţii şi despre avantajele pe care le au studenţii de la Sociale, am stat de vorbă cu lect. univ. dr. Constantin Crăițoiu, prodecan al Facultății de Științe Sociale. „În cadrul Facultății de Științe Sociale, studenții pot participa, în mod direct, la schimbarea vieții sociale. Facultatea oferă oportunități de dezvoltare personală – te pregătește ca cetățean al acestor timpuri, cetățean al prezentului, foarte bine informat în legătură cu evoluția societății noastre prin studii de sociologie, antropologie, psihologie, politice etc. Studenţii noştri se pot implica într-o conferință internațională, organizată de Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (CEPOS-CESPO), unde participă specialiști din întreaga lume și unde, studenții pot învăța cum să organizeze o astfel de conferință, cum să o pregătească și susțină”.
Ovidiu Vlad ne împărtăşeşte din experienţa lui ca student al acestei facultăţi: „Am participat la numeroase simpozioane, la cercetări de teren, la workshop-uri. De departe, cea mai plăcută experiență a fost vara trecută când, timp de o săptămână, am fost în Sălaj. A fost o experiență extraordinară, pentru că am avut ocazia să observ direct relațiile interetnice dintre români și maghiari, să merg în casele lor, să stau cu ei la masă. A fost o experientă unică”.
Absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra în muzeografie, arheologie, administrație publică, asistență publică, istorie, învățământ preuniversitar, științe politice, filosofie, mass-media, cercetare științifică, politică, învățământ universitar, diplomație, comnicare, cercetare de piață, relații publice, sociologie, organizații non-guvernamentale, resurse umane.
Toate informaţiile despre admitere la Facultatea de Ştiinţe Sociale pot fi accesate pe http://www.ucv.ro; facebook.com/ucvro;
youtube.com/user/UniversitateCraiova, dar şi pe site-ul Facultăţii: http://stiintesociale.ucv.ro/