Își dau concursul: ALEXANDRU TOMESCU (vioara Stradivarius Elder-Voicu, 1702), SÎNZIANA MIRCEA (pian), OMAR MASSA (bandoneon, ARGENTINA)
În program:
Enrique Granados – Fritz Kreisler: Dans spaniol
Manuel de Falla – Fritz Kreisler: Dans spaniol din opera ”La vida breve”
Isaac Albeniz – Fritz Kreisler: Malaguena
Isaac Albeniz: Tango
Pablo de Sarasate: Romanța andaluză
Pablo de Sarasate: Zapateado
Pablo de Sarasate: Jota Navarra
Astor Piazzolla: ”Nightclub” 1960 (vioară, bandoneon)
Astor Piazzolla: „Anotimpurile” (vioară, pian, bandoneon)
Anul acesta se împlinesc 10 ani de existenţă a acestui turneu, eveniment care a adus la concerte, an de an, un număr tot mai mare de spectatori, și a atins un număr mediu de peste 15.000 oameni iubitori ai muzicii, din toate categoriile de vârstă. Liderul acestui proiect cultural de excepţie, un adevărat brand naţional, este celebrul violonist Alexandru Tomescu.
Turneul din 2017 propune o întâlnire cu valori ale muzicii clasice, internaționale care au contribuit la dezvoltarea acestei arte, o călătorie muzicală unică, interpretarea în formula instrmentală TRIO – vioară – pian – bandoneon a celor 4 Anotimpuri de Astor Piazzolla, precum și a unor pagini muzicale celebre de Isaac Albeniz, Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo de Sarasate.
Programul turneului:
13 mai: Braşov, ora 19.00, Centrul Cultural ”Reduta”
14 mai: Piteşti, ora 18.00, Filarmonica Piteşti
16 mai: Târgu-Mureş, ora 19.00, Filarmonica de Stat Târgu-Mureş
17 mai: Cluj- Napoca, ora 20.00, Filarmonica de Stat ”Transilvania” Cluj-Napoca
18 mai: Bistriţa- Năsăud, ora 19.00, Centrul Cultural Bistriţa-Năsăud
20 mai: Timişoara, ora 19.00, Filarmonica ”Banatul” Timișoara
21 mai: Sebeş, ora 19.00, Centrul Cultural ”Lucian Blaga”
23 mai: Oneşti, ora 19.00, Biblioteca ”Radu Rosetti”
24 mai: Piatra-Neamţ, ora 19.00, Cinema ”Pietricica”
25 mai: Iaşi, ora 19.00, Palatul Culturii – Iaşi
29 mai: Craiova, ora 19.00, Filarmonica de Stat ”Oltenia” Craiova
30 mai: Bucureşti, ora 19.00, Sala Radio
9 iunie: Târgu Jiu, ora 20.00, Parcul ”Brâncuşi”, spectacol în aer liber
Alexandru Tomescu
Celebrul violonist român Alexandru Tomescu (născut în 1976) întruneşte, în conştiinţa publicului, amprenta unei vocaţii şi a unui destin artistic, dublate de o energie puţin obişnuită, pentru a le traduce în faptă şi, în plus, cu şansa de a cânta pe o vioară Stradivarius Elder Voicu, obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur.
De la vârsta de şase ani, cântă acompaniat de tatăl său, pianistul Adrian Tomescu, participând la numeroase evenimente şi concursuri muzicale. Și-a desăvârșit pregătirea artistică la Universitatea Națională de Muzică – Bucureşti (1995 şi 1999) cu distinsul pedagog Ştefan Gheorghiu, unul dintre reprezentanții de seamă ai şcolii violonistice din România. A obţinut burse de studii în S. U. A. şi Elveţia, unde a studiat cu Eduard Schmieder (2000) şi cu Tibor Varga (2001), iar în paralel a participat la cursuri de perfecționare cu Ruggiero Ricci, Igor Oistrah şi Hermann Krebbers.
Dintre numeroasele competiţii naţionale şi internaţionale câştigate de Alexandru Tomescu menționăm Concursul „Paganini“ (Genova, 1995), Concursul „Marguerite Long – Jacques Thibaud“ (Paris, 1999) şi Concursul „George Enescu“ (1999).
A concertat sub bagheta unor dirijori importanţi, între care Kurt Masur şi Valery Gergiev, Vasily Petrenko, alături de pianişti precum Valentina Lisitsa şi Eduard Kunz, în săli celebre ca Berliner Philharmoniker, Carnegie Hall, Concertgebouw, Théâtre des Champs-Élysées.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !