Începând cu 2007 s-a stabilit, prin Hotărâre de Guvern, Ziua Veteranilor de Război. Aceasta este celebrată pe 29 aprilie. Veteranii, invalizii şi marii mutilaţi de război sunt un segment aparte, o bucată de istorie vie am putea spune, și reprezintă o mică parte a tezaurului uman al Oştirii Române, supravieţuitori ai celui de-al doilea război mondial, ai lagărelor sovietice şi naziste. Imaginea vie a participării României la cel de-al doilea război, având pe trupuri sau în suflet semne adânc săpate de gloanţe şi schije. Veteranii craioveni au fost cinstiți vineri în Bănie. De asemenea, au fost depuse coroane la monumentele eroilor din cimitirele craiovene.
„Eveniment cu totul special prin importanță și implicații, Ziua Veteranilor de Război este marcată, de această dată, și într-un moment deosebit, care conturează și mai pregnant însemnătatea istorică a acestei manifestări.
Se împlinesc 115 ani de când titlul de «veteran de război» a fost instituit. Se împlinește, anul acesta, un deceniu de când, în semn de recunoaștere a meritelor și sacrificiilor făcute, țara noastră a oficializat această sărbătoare a celor care au servit patria sub culorile drapelului național.
Prestigiul extern al țării noastre s-a construit prin eforturile dumneavoastră, ale militarilor. Chiar și astăzi, profesioniști din cadrul Brigăzii 2 Infanterie «Rovine» își desfășoară misiunea în afara granițelor, în Polonia, onorând angajamentele asumate în calitate de stat membru al NATO.
Un gând pios de recunoștință îndreptăm și către cei care, îndeplinindu-și datoria asumată față de semeni și patrie, au mers până la sacrificiul suprem, către eroii noștri din vremuri mai vechi sau mai noi, a căror memorie trebuie să o păstrăm mereu vie”, a arătat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la ceremonia prilejuită de acest eveniment.
![Ziua Veteranilor de Război](https://www.estv.ro/wp-content/uploads/2017/04/Ziua-Veteranilor-de-Razboi-4.jpg)