Împingem limitele teatrului clasic şi toamna aceasta vă invităm la o serie de spectacole şi concerte inedite, neconvenţionale. Muzică live, dans contemporan, proiecţii multimedia vor invada, în luna noiembrie, sălile Teatrului Național “Marin Sorescu” şi simţurile spectatorilor.
Circle of Love
Pe 12 noiembrie, ora 18:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” va răsuna muzica celor de la Depeche Mode şi nu oricum, ci într-un spectacol multimedia ce răscoleşte fiecare sentiment. Relaţia, Negarea şi Negocierea, Furia, Depresia, Excesul, Acceptarea şi Speranţa sunt etapele psihologice prin care trecem când cădem din dragoste şi ne ridicam prin dragoste.
Spectacolul-concept combină într-un mod neconvenţional muzica reinterpretată a trupei britanice Depeche Mode, cu o serie de proiecţii video special realizate pentru a relata o poveste de dragoste. „Circle of Love” prezintă un întreg ciclu al evenimentelor, de la etapa indrăgostirii la ceartă, despărţire, cu depresia aferentă, valurile de suferinţă și excesele de tot felul, pentru a se refugia în final în lumina speranţei şi pasiunea unui nou început.
Filmul a fost realizat de către Mihai Georgiadi, iar personajele au fost interpretate de actorii Călina Epuran, Florian Ghimpu, Ana Udroiu şi Silvian Vâlcu. Regia îi aparţine lui Florian Ghimpu, iar conceptul şi producţia întregului spectacol lui Petre Marinescu.
Concert GRINGO DE ROMÂNIA – A.G. Weinberger
Vă aşteptăm duminică, 13 noiembrie, ora 19:00, în sala Amza Pellea a Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, la un concert de blues si jazz, un solo acustic de cea mai înaltă forţă și expresie artistică, în interpretarea unui muzician special: A. G. Weinberger. Gringo de România este un concert despre autenticitate, creativitate, sunet viu şi necompromis, cu un artist ce aduce melosul şi poveştile secolului trecut, în contemporaneitate.
Deţinător a nu mai puțin de 7 selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger propune craiovenilor o sesiune muzicală excepţională, o seară de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX.
Dorian
Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova prezintă un nou spectacol realizat prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecții multimedia: Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea. Spectacolul este programat pe 14 și 15 noiembrie, de la ora 19:00, în sala ”Ion D. Sîrbu”.
Dorian se construiește plecând de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Pe 5 octombrie 2016. La ora 8.00. Dorian trăiește în București și mai are 24 de ore până când patul, masa, scaunele, televizorul și restul obiectelor din apartamentul lui nu vor mai exista. Dorian află vestea de la știri și decide să petreacă ultimele 24 de ore la el acasă, singur, așa cum își trăise și până acum viața de zi cu zi.
“Prin dans, imagini video și muzică, fără niciun cuvânt rostit, Dorian este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată și pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puțin prea târziu.”
Dorian este construit în jurul unui singur actor-dansator: George Albert Costea, actor al Teatrului Național “Marin Sorescu” Craiova şi o prezență constantă în teatrele din ţară. În repertoriul curent, pe George Albert Costea îl puteţi vedea la Teatrul Național Craiova în spectacolele: „O furtună” după W. Shakespeare, regia Silviu Purcărete; ”Sfârşit” după Florin Lăzărescu, regia Leta Popescu; „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, regia Peter Schneider, „Rinocerii”, de Eugène Ionesco, regia Robert Wilson.

Comentarii

comentarii

Leave A Reply

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !