Trei corpuri de clădire din Complexul facultăților cu profil electric (Bd. Decebal, 107) au fost reabilitate complet, iar studenții vor merge la cursuri aici, din acest an. 39 de laboratoare, 37 de birouri, o sală de consiliu, sala de mese, două săli de curs, precum și spațiile conexe au fost reabilitate complet cu fonduri din Programul Operațional Regional.
Valoarea grantului este de aproximativ 8 milioane de euro și a inclus lucrările de modernizare, precum și achiziția mobilierului și a echipamentelor multimedia pentru laboratoare.
„Prin fondurile obținute prin Programul Operațional Regional, am reușit să transformăm infrastructura educațională, oferindu-le studenților și profesorilor un mediu de studiu și cercetare la standarde europene. Scopul nostru este să reabilităm aceste clădiri, dar și să integrăm cele mai avansate echipamente și tehnologii, astfel încât să-i pregătim pe viitorii ingineri pentru cerințele tot mai complexe ale pieței muncii. Investițiile în dotările pentru facultățile cu profil tehnic fac parte din strategia noastră pe termen lung pentru crearea unui mediu academic competitiv la nivel internațional. De altfel, chiar în acest an, am inițiat mai multe programe bazate pe inteligența artificială, cu predare în limba engleză pentru a atrage studenți străini”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.
În afară de acest proiect, Universitatea din Craiova a obținut alte două granturi, tot prin POR, pentru modernizarea întregului complex. Un proiect deja recepționat, vizează reabilitarea și extinderea a cinci corpuri ale complexului tehnic, iar al doilea se concentrează pe modernizarea ultimelor trei. Valoarea totală a proiectelor pentru reabilitarea complexului se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.
Studenții facultăților de Automatică, Calculatoare și Electronică și Inginerie Electrică vor avea acces la sălile din complex în acest an, odată cu recepția ultimelor trei corpuri.