SC Piețe și Târguri Craiova SRL marchează și în acest an, pe 10 octombrie, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Cu această ocazie, va fi amenajat în Piața Centrală din Craiova un târg de produse tradiționale, în care, pe lângă legumele și fructele de sezon, flori și produse cosmetice naturale, ori miere, dulcețuri și murături, vor putea fi degustate și preparatele tradiționale – mititei, sarmale, piftie, mâncare la ceaun. Nu vor lipsi mustul proaspăt stors, dulciurile și sucurile de casă, gogoșile și cozonacii.

Și pentru că-i Sărbătoarea Recoltei, Piața Centrală din Craiova urmează să găzduiască tot joi, 10 octombrie, începând cu ora 10.00, Spectacolul de muzică populară „Ca la noi, ca la olteni”, susținut de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. Pe scena din fața sediului  SC Piețe și Târguri Craiova SRL vor urca soliști cunoscuți de muzică populară, precum Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Liliana Popa, Cristian Bănățeanu, Aneta șișu, Manuela Motocu, Lavinia Bîrsoghie și Liviu Dică. Conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul Cristian Pîrlea.

Festivitățile sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și a Direcției pentru Agricultură Județeană Dolj, în colaborare cu Opera Română Craiova și Teatrul „Colibri” Craiova – Secția Folclor „Maria Tănase”.

Sărbătorită pentru prima dată pe 10 octombrie 2017, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost instituită prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017. Potrivit expunerii de motive a proiectului întocmit de inițiatorii actului normativ, stabilirea acestei sărbători a avut drept menire stimularea producătorilor autohtoni, „prin valorificarea propriilor produse către consumatori și stimularea acestora pentru a produce calitativ și cantitativ pentru viitor”.

Comentarii

comentarii

Comments are closed.

Te rugam dezactiveaza functia ADBLOCK din browserul tau pentru a avea acces pe site ! Multumim !